Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć Mirki, pisze ten anonim bo po prostu muszę się gdzieś wyżalić na nieszczęsne produkty marki HP, jeśli szukasz opinii na temat HP lub planujesz coś od nich wziąć OSTRZEGAM grozi to załamaniem nerwowym!!

Moja przygoda z różnorodnymi urządzeniami sięga już lat gimnazjum, wtedy też miałem pierwszy raz kontakt z HP - o dziwo dobry, był to jakiś sprzęt pomiarowy z lat 90, lecz kolejne doświadczenia z tą marką nabawiły mnie czegoś w pokroju załamania nerwowego.

Przeklinam do dziś cały dział drukarek tej marki, przygoda z nimi zaczęła się około 2019 roku gdy potrzebowałem wydrukować kilka rzeczy, pojechałem więc do lokalnego januszexa w dziedzinie informatyki i wziąłem najtańszą drukarkę- Hp deskjet (nie pamiętam dokładnie cyfer w modelu a jest tego wieeeele) i skonfigurowałem, o dziwo nie chciała drukować bez konfiguracji do której potrzebne było konto Hp + moje dane osobowe w raz z adresem zamieszkania, po skonfigurowaniu drukarka drukowała normalnie aż na drugi dzień zaczęła strzelać fochy, nie chciała drukować i nawet po kablu miała trudności w znalezieniu komputera- gdy coś drukowała to były zwyczajnie białe kartki ewentualnie skan techniczny czy raport (już dokładnie nie pamiętam) marnując przy tym tony kolorowego tuszu. Nie mogłem wydrukować tak prostych rzeczy jak tabelka w excelu czy nawet kolorowanka dla córki co przyjechała do nas w gości, pamiętam do dziś jak drukowała nieskończoność miliard kartek z rapotem. Kolejne doświadczenie dotyczy również drukarki, tym razem w mojej firmie - tamta strzelała fochy (Była w tym mistrzynią) ciągle była "Zajęta" lub "Błąd kolejki drukowania", nie interesowało mnie to zbytnio bo przecież to nie moja drukarka tylko firmy, wymienili ją na jakiegoś brothera i problemów zero, choć na początku jakieś były ale to z firewallem software czy coś podobnego. Kolejne doświadczenie to już nie znienawidzony dział drukarkowy tylko tym razem laptopy i myszki HP, moja matka kupiła sobie laptopa wiadomo - HP bo najtańsze, gdy byłem u niej w niedzielę był problem ze sterownikami - dokładnie realtek karty dźwiękowej, później touchpad - skakał jak szalony i nie dało się nic przeciągnąć o obsłudze wieloma palcami czy gestami nawet nie mówić. Trzeba było go obrócić o 180 stopni gdy klawiatura zgasła - czujnik przechylenia zadziałał (Z racji że miał dotykowy ekran 2 w 1) touchpad znów wracał do normy aż do czasu gdy znowu dostawał delirium, kolejna sprawa to myszki, kolega miał hp około czerwiec 2023 i rozpadła się po mocniejszym naciśnięciu - a tania jak na mysz bez żadnych dodatków nie była . Podsumowując HP to najgorsza marka i pewnie, każdy co miał do czynienia z jakimkolwiek ich sprzętem będzie w stanie potwierdzić, że nie były to miłe doświadczenia. Jeśli serio planujesz zakup drukarki / laptopa / myszki - czegokolwiek od nich odradzam, lepiej działa pierwszy lepszy asus / inny chińczyk warto się dwa razy zastanowić czy chcecie wydać pieniądze na coś co popsuje wam nerwy.

#informatyka #hp #pcmasterrace #laptopy #drukarki #sprzet #elektronika #zalesie #gorzkiezale

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach