Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery
Mireczki, padł mi laptop i prawdopodobnie nie da się go odratować (jeszcze cośtam serwis walczy). Wymiana płyty głównej to koszt taki, że nie ma sensu - Legion 5 z rtx3060. 5000 zł się spaliło (no tyle nowy kosztował 3 lata temu). Jakieś polecane lapki które są w stanie pociągnąć dłużej niż 3 lata ;). Ten padł po gwarancji chwilę. Jakoś mam opory ponownie przed lenovo - choć i tak mają chyba w miarę ok opinie porównując do reszty, Edi:3060 ;)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Pracuje głównie na stacjonarnym, ale potrzebuje czegoś co pakiet Adobe pociągnie. No i CUDA też przydatne mocno.
  • Odpowiedz
kup poleasingowy, model biznesowy. Pociągnie 10 lat.

@Rasteris: No tylko że no fun allowed bo biznesowe nie mają dGPu. 10 lat grania w pasjansa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@koomeet: Raczej wątpie, że poprzepalana płyta główna. Musiał byś puścić jakiś totalnie dziki wielki prąd bezpośrednio na płytę, żeby pospalało laminat. Serwis pewnie nie może namierzyć co się spaliło, może zwykły kondensatorek a może procek (do wymiany też) a może jakiś układzik. Wszystko można tam wymienić. DANIEL RAKOWIECKI MOIM BOGIEM
  • Odpowiedz
  • 0
@BornToDie69: tzn - tak... przepalony układ, ale tak, że ścieżki nie do odtworzenia. Układ się nie dało nawet normalnie wyciągnąć - bo się praktycznie przyspawał - facet mówi że pierwszy raz widział coś takiego. ten układ spalony sam widziałem. Cholera wie może coś ściemnia - nie wiem tego. Sam ukłąd nie jest problemem bo namierzony, ale brak ścieżek owszem. Gość mówi, ze do poniedziałku sobie daje czas, ale raczej jest
koomeet - @BornToDie69: tzn - tak... przepalony układ, ale tak, że ścieżki nie do odt...

źródło: SAVE_20241125_160432

Pobierz
  • Odpowiedz