Czy znacie sklep z gorszym wyjazdem niż Kaufland/OBI na Wielickiej? Wielkie sklepy a jedna wąska droga wyjazdowa, wiecznie zakorkowana. Dziś o godzinie 14 aby stamtąd wyjechać potrzebowałem ok 15 minut, korek widoczny na foto. Nie chcę myśleć co się tam o--------a w weekend #krakow
@dddobranoc: nie ma. Raz się tam zapędziłem w środku dnia, to kurczę stałem w korku do wyjazdu jeszcze... w alejkach na parkingu kauflandu. Zeszło chyba z 40 minut, nim wydostałem się na Wielicką.
To jeszcze lajt, ostatnio na wyjeździe z Kauflandu w Lublinie (ul. Orkana) w sobotę straciłem ponad 1h życia (nie przesadziłbym mówiąc, że i 1,5h) stojąc w mega korku, który ciągnął się z wjazdu przez cały parking aż do wyjazdu, co tam się dzieje to coś niesamowitego...
@January-zwiedza-szpary przecież tam praktycznie nie ma korków, dobrze jest to zorganizowane. Wiadomo że jak cały parking jest z------y w sobotę to korek będzie choćby wszyscy mieliby się zesrać xD
@dddobranoc patrzę o co chodzi na tym zdjęciu, a jest po prostu odwrócone xD niestety godziny 14-16 to jest tam dramat, ale to głównie przez pracowników szpitala, którzy chcą się dostać do Wielickiej. W innych godzinach jest w miarę ok. Były chyba pomysły, żeby przerobić ten wcześniejszy wjazd z Wielickiej i dodać tam wyjazd, ale nie wyszło.
Jak kiedyś będzie robiony tramwaj w stronę Wieliczki to może coś tu jeszcze przebudują.
@dddobranoc: Może nie gorsze ale ATUT wieliczka to też srogie niedoyebanye mózgowe... jeden wjazd i wyjazd -> wąskie gardło prowadzące na parking do sklepów połączone niemalże z drive thru mcd który tam jest. Lepiej się tam nie wybierać bo szkoda nerwów a niektóre wieśniaki nie wiedzą że wszystkie objazdy miejsc parkingu na placu prócz tego obok tediego to droga dwukierunkowa i często się zdarza że jak pojedziesz wzdłóż sklepów w
Wielkie sklepy a jedna wąska droga wyjazdowa, wiecznie zakorkowana.
Dziś o godzinie 14 aby stamtąd wyjechać potrzebowałem ok 15 minut, korek widoczny na foto.
Nie chcę myśleć co się tam o--------a w weekend #krakow
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-25 o 17.22.47
PobierzWszystko przez to że korkuje się główna droga do świateł
Jak kiedyś będzie robiony tramwaj w stronę Wieliczki to może coś tu jeszcze przebudują.
@dddobranoc: Co ciekawe ta droga była wybudowana do szpitala przez amerykanów i jest nie metryczna dla tego kiedyś była taka szeroka