Wpis z mikrobloga

byłam dzisiaj w galerii i klasycznie byłam zagadywana przez pracowników z wysp związanych z bankami - tradycyjnie też odmawiałam ¯\(ツ)/¯

natomiast ciekawa jestem jak im się pracuje - mamy tu takie osoby? w sensie wiadomo, że pewnie 80% osób im odmawia, zawsze staram się być uprzejma, ale zaciekawiło mnie jak to jest, bo jednak pewnie mają świadomość, że ludzi to denerwuje i raczej większość nie chce rozmawiać, a jak już ktoś rozmawia to może też z braku asertywności?

pewnie po czasie można się przyzwyczaić i już to tak nie boli, a może nawet taka umiejętność jest cenna? uodparniają się na tę odmowę

#pytaniedoeksperta #banki #pracbaza #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@julibae u mnie w mieście kiedyś nie rozumieli odmowy aż raz musiałem przesunąć babę bo ile można mówić żeby się odczepiła
ja nie wiem ile oni muszą mieć prowizji że tak się zachowują
  • Odpowiedz
  • 1
@vieniasn: ja tam nie mam pretensji nigdy, praca jak praca, coś w stylu jak kanar chce skontrolować mi bilet, a ja tego biletu hipotetycznie nie mam, to przecież nie będę obwiniała kanara ¯\(ツ)/¯ człowiek szukał pracy no i może było ciężko i takie nieprzyjemne zadanie przyszło mu wykonywać

ale co do tych banków to właśnie ciekawa jestem jak to tam funkcjonuje - myślałam, że może ich tam kontrolują i ktoś
  • Odpowiedz
  • 0
swoją drogą jak był moment kiedy trzeba było podjąć decyzję w sprawie edukacji i kariery, to chodziły mi po głowie rzeczy związane z bankowością - finalnie poszłam w coś innego - kto wie, może dzisiaj ja bym była tą natrętną babą z wyspy? koniec końców nie żałuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@hohohohoho: oni chyba mają za zadanie wyhaczać młode osoby, które nie mają jeszcze konta - zawsze pada pytanie czy jesteś pełnoletni/a ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja jestem, aczkolwiek nie wyglądam, to też zagadują
  • Odpowiedz
swoją drogą jak był moment kiedy trzeba było podjąć decyzję w sprawie edukacji i kariery, to chodziły mi po głowie rzeczy związane z bankowością

@julibae: To nie ma nic wspólnego z bankowością, to zwykła akwizycja. Kiedyś praca w banku to był jakiś tam prestiż, teraz to niczym się za bardzo nie różni od wciskania garnków.
  • Odpowiedz