Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
czy dorabianie sobie po pracy na sprzątaniu to wstyd?
pracuję przy biurku, ale muszę spłacić zobowiązania finansowe. Niby praca jak praca ale jestem dość młoda i boję się oceny innych ludzi
#praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ludzie którzy będą się z Ciebie śmiać że dorabiasz sprzątając nie są warci tego żeby ich znać, więc to jest win-win
Dorobisz i jednocześnie pozbędziesz się gównianych znajomości
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie. Sprzątaj dalej. Jakby się jacyś znajomi nabijali, to lepiej się od razu od nich odciąć, bo są g---o warci.
Wstyd to d--y dawać, kraść i obnażać się w internecie.
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: gorsze rzeczy robiłem jako wykwalifikowana siła robocza z wyższym wykształceniem. Wsuwanie się w jakieś luki żeby się dostać do kabli albo grzebanie w skrzynkach rozdzielczych z kurzem na centymetr, ryj cały olepiony w płucach też bo akurat maski nie wziąłes. A tak bierzesz rękawiczki poruszasz chwilę szczotką i elo
  • Odpowiedz
  • 21
@mirko_anonim
Mi taka pracowitość by imponowała.

Z tego co wiem jest też trochę osób jak ja ktore wchodząc do gdzieś do biurowca czy hotelu najbardziej szanuja tam sprzątaczkę. Po prostu tak mnie wychowali.
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim wstyd to być policjantem, urzędnikiem czy politykiem. Dla mnie jesteś porządny człowiek skoro tak planujesz długi spalać, po pierwsze że w ogóle chce je spalacac bo dzisiaj to rzadkość a po drugie że taka formę pracy wybierasz, jesteś wart więcej niż 100 tiktokerow dla mnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sprzątanie to elegancka praca, a obecnie myślę że w ogóle szanowana wśród tylu "mało istotnych" prac. Koleżanka dorabiała na sprzątaniu, że nawet jak już zarabiała dużo pieniędzy z pracy w zawodzie to dalej sprzątała u jakieś Pani bo się z nią zakolegowala😅
  • Odpowiedz