Aktywne Wpisy

Tarciuch +12
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +117

AI TL;DR:
Wypowiedź Załużnego o możliwości obezwładnienia OPL NATO przez Rosję w 3 miesiące jest nieuzasadniona i ma polityczny cel. Rosja nie zneutralizowała ukraińskiej obrony przez 3 lata, więc tym bardziej nie byłaby w stanie pokonać NATO. Sojusz dysponuje przewagą technologiczną, najnowocześniejszym lotnictwem, zdolnościami do głębokich uderzeń i flotą, której Ukraina nie ma. NATO potrafi atakować i niszczyć rosyjskie cele (lotnictwo, radary, OPL), co szybko zneutralizowałoby rosyjską ofensywę. Rosja straszy głównie bronią jądrową, ale NATO również ją posiada. Kluczowe jest zachowanie spokoju, gotowość do obrony i demonstracja siły – Rosja nie ma szans w konwencjonalnym starciu z NATO.
https://x.com/KWojczal/status/1861002821929148442
@washington: AMEN! Koniec, kropka, przyklepane.
@aarahon: W starciu atomowym też Rosja nie ma szans. Tyle, że chlewu by narobili. I w tym ich "siła".
@dziedzicpruski: obawiam się, że w tym przypadku zwycięscy takiego starcia by nie było.