Wpis z mikrobloga

@Misiekkkk: Tego nie rozumieją nawet najstarsi obserwatorzy, czyli np. ja. No ale można założyć, że większość z tych meneli ma konflikty z prawem w Europie, a Kambodża nie deportuje i nie ściga. Nie ma tam polskich konsulatów ani ambasady . Pdfy, kredyciarze, alimenciarze i tak dalej
  • Odpowiedz
  • 17
może ktoś wyjaśnić, po co oni mieszkają w Kambodży?

@Misiekkkk: Dla większości tych polskich youtuberów w Kambodży najważniejszym powodem są wizy. Zwłaszcza tych nowych. Odnoszę wrażenie, że większość z nich najchętniej mieszkałaby w sąsiedniej Tajlandii lub Wietnamie. Jednak tam kwalifikowaliby się jedynie na wizy turystyczne i coś jakiś czas musieliby wyjeżdżać za granicę w celu zresetowania wizy, bez gwarancji że za entym razem ich wpuszczą. No i nie mogliby legalnie
  • Odpowiedz
@pelt: No na pewno masz rację - jednym z argumentów jest łatwość dostania wizy. Tanio, miło, bezproblemowo. Jeśli chodzi o bycie Youtuberem to nie wiem, natomiast jeśli chodzi o takie uczenie - to w Wietnamie musisz prace znaleźć przez agencję. Mam kumpla, nauczyciela z dobrym dyplomem, rodowitego Brytyjczyka, w aplikacji o pracę napisał, że z racji wykształcenia i doświadczenia chce pracować albo z dorosłą młodzieżą, albo uczyć nauczycieli, a z
  • Odpowiedz
@Misiekkkk myślę, że powodow jest garść, sam nie jestem koneserem uni, ale czasem patrzę co tu Mirko piszą.
Ucieczka od problemów z prawem/długów/alimentów, przekonanie, że kilka k PLN zapewni Ci dożywotnio dostatnie życie, a potem 'jakos to bedzie' najwyżej kanał na YT założę jak wszyscy. Wielu z nich może też myśleć, że biały człowiek będzie tam traktowany jak król, d--y same będą się biły o o----------e Ci pytonga, a w praktyce
  • Odpowiedz
  • 0
@Bimbas nie deportuje? Z tego co czytam, to nawet jeśli Polska nie ma (załóżmy) konsulatu w Kambodży, to wystarczy, że ma inny kraj Unii.
@Akatrosh dzięki!
@pelt dzięki, ale wciąż nie ogarniam co tam jest takiego zachecajcego, że jak nie Kambodża to Wietnam/Tajlandia. Chyba, że to faktycznie rynki wschodzące.
@Deska_o0 okej :D
  • Odpowiedz
@pelt: Gapa Klapek uciekł z Polski przed alimentami na córkę i przed wymiarem sprawiedliwości - zdefraudował państwowe dotacje na niepubliczne przedszkole
  • Odpowiedz