Aktywne Wpisy
kiedys_mialem_tu_konto +1145
Cześć Mirki i Mirabelki, znowu potrzebuję waszej pomocy. Na początku 2022 roku dodałem wpis na mirko odnośnie problemów z deweloperem Soltra z legnicy.
Bardzo mi wtedy pomogliście, sprawa nabrała dużego rozgłosu i nawet zainteresowały się nią media.
tldr:
- Deweloper dostaje
Bardzo mi wtedy pomogliście, sprawa nabrała dużego rozgłosu i nawet zainteresowały się nią media.
tldr:
- Deweloper dostaje
hirek_gawron +1411
Stop ŻABy czas
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"
-"ja tam nigdy chorobowego nie brałem mleko z czosntkiem i do roboty"
To tylko kilka perełek które usłyszałem od piątku, uwielbiam podejście p0laka a potem wielkie zdziwienie że januszexy wykorzystują...ale jak mają nie wykorzystywać jak januszexy stworzył pracownik a nie janusz
#pracbaza #medycyna #zdrowie #polakicebulaki #polakirobaki
@Kreskowka: no to jeszcze zależy ile zarabiasz...
Czemu tak mówi? Bo 40 lat pracuje na intensywnej terapii i miała już w życiu pewnie setki przypadków zapalenia mięśnia sercowego u 30 latków bo grypka i gorączka to nic i trzeba zapieprzać... Pracujcie dalej u Janusza i ryzykujcie zdrowie dla
@BassGru @Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany
Nie ważne ile kto zarabia. Ludzie! Nie zachowujcie się jak jakieś robaki. To jest wasze zdrowie i chcecie je sprzedać za kilka srebrników. Ja jebe. Co za niewolnicy.
I tez nie rozumiem jak, mimo choroby, mozna chodzic do pracy, a potem te pieniadze wydac na jedzenie czy oplaty za mieszkanie. Przeciez nic sie nie stanie jak kilka dni nic nie zjem w tym miesiacu czy nie
@BassGru: trzeba o tym myśleć przy planowaniu budżetu, a nie brać wszystko na raty jak p------y.
Za 500 zł ktoś woli mieć zapalenie mięśnia sercowego to jest mi przykro. Ja wolę nie mieć telewizora na raty, ale nie przejmować się takimi głupotami.
@Kreskowka: Oczywiście jak ktoś zarabia minimalną to na pewno wszystko bierze na kredyt ¯\(ツ)/¯
Nawet nie muszę
A najczęściej ci z gównianymi pensjami kupują jakieś ajfony na raty.
Kiedys mialem w uk kolege co ze mna pracowal na tirach i sobie pracowal 2 miesiace po 4-5 dni a potem 1-2 miesiace wolnego zjezdzal do polski,
Szef cos tam plakal i narzekal na niego nonstop ze mu tak znika ale jak wracal to znowu mial stala prace.
Takze trzeba byc asertywnym.
-Tak.
Żaden deadline nie jest wart naszego zdrowia, trzeba kulturalnie opatulić się w kocyk, chwycic za pada i z godnością odchorować :D