Wpis z mikrobloga

• 4
@dowujawafla jeden c--j, czy dopłaci czy nie, na pisowca nie zagłosuję. Nawet jakby obiecał rozdawanie mieszkań za free.

Jak było normalnie 10 lat temu, to bez problemu ogarnąłem 2. Jak dostaliście PiS, to zaczęły się te akcje z dopłatami.
I to PiS jako pierwszy wprowadził
  • Odpowiedz
@dowujawafla: bo sie szef nie wypowiedzial. to wszystko jest pomysl tuska i pchany porzez slupy z psl (za drobniaki od deweloperuchow). widac zniezaleznosc w mysleniu.
A z reszta z pisiorami to samo. dopiero jak kaczafi powiedzial ze no c--j przegralismy z dewelperuchami to co bardziej posluszni przyjeli te opcje pogladow i krytykuja. Ale jednak widac ze co nietkrozy popieraja (sasin)
  • Odpowiedz
@Zerp: wiadomo sporo KO to nieruchomościowe boomersy 40+ ale elektorat koło 20-30 im może odjechać. julki do lewicy a chłopaki na jakiegoś narodowca zagłosują
  • Odpowiedz
  • 0
@dowujawafla wtedy faktycznie dotyczyło to konkretnej grupy, sensownie było w miarę zrobione. Zauważ jak ceny mieszkań wtedy się zachowywały. I jak to dalej było od 2010 do 2021. Praktycznie stały w miejscu.
KO zrobiło, PiS nie grzebał.

@Szynk44 może zapomniałem, ale wykres cen mieszkań z ostatnich 15 lat widzę. Polecam spojrzeć również.
To miało wpływ, ale nie aż tak wielki jak ostatnio przy PiS. Jestem przeciw dopłatom, zupełnie, chociaż bez
  • Odpowiedz
@dowujawafla: Bo z 0% nie ma jednoznacznej sytuacji. Najgłośniej ciśnie Wykop, ale ten głos nikogo. Liczy się Twitter. A tam temat unosi się i opada. No i świat po za internetem. Tu daj daj daj ma poparcie.

Tusk nie byłby premierem gdyby nie przebił socialu PiS. Albowiem wysoka frekwencja jest na wyborcach chcących od państwa różne daj.

Kolejne wybory do samorządu i Euro to potwierdziły. Najważniejszy aspekt to dej. A
  • Odpowiedz