Zastanawiam się jaką grę sobie kupić, żeby pograć na Steam Decku. Myślałem między No Man's Sky (zawsze interesowałem się astronomią i po prostu lubię kosmiczne klimaty, ale z tego co wiem to poza eksploracją nie ma tam za bardzo co robić), Elden Ring (mam wszystkie części Soulsów na #steam ale tylko przy "dwójce" spędziłem więcej niż kilka godzin, trochę obawiam się tego, że szybko odpadnę, bo bossowie będą mnie irytować, a w grach denerwuje się dość łatwo) a Dying Light 2 (w jedynce spędziłem masę godzin, głównie w coopie i bawiłem się wyśmienicie, tylko tym razem nie będę miał za bardzo z kim grać). Co byście kupili? #gry #steamdeck #eldenring #nomanssky #dyinglight2
@kluha666: z tych rzeczy to nic nie kupuj na steamdecka bo to straszne klocki, elden ring zaczyna tracic fpsy na bagnach w drugim akcie bo mgła, też miałem problem z ergonomią bo bumpera często się uzywa i po walce z bossem to dosłownie nadgarstek w prawej ręce mnie bolał, na zwykłym padzie nie miałem tego problemu z wciskaniem bumperów, no man sky w sumie spoko chodzi ale szybko mnie znudziło,
@kluha666: przeszedłem dl2 na decku. Nie bo tak źle. Jakbyś chciał przechodzić coop kampanię to daj znać - chętnie dołączę na parę wieczorów. Najwięcej chyba na decku czasu spędziłem na indykach - vampire survivors, loop hero. Nawet starfielda przeszedłem choć nie jest sygnowany na decka. Po kilku usprawnieniach działa dobrze. Baldurs Gate 3 to samo. Choć ten ma profil deckowy
@Z0nk0: na akcie 3 rzeczywiście miałem problemy choć niewielkie w porównaniu z kolegą który ma bodajże 1050 na laptopie (graliśmy coop). Chrupało tak, że nie mógł w ogóle grać. Skończyło się na save w chmurze lriana i dokończeniu na xboxach. W każdym razie długo w akcie 3 nie podziałałem na decku choć pewnie jest już lepiej zoptymalizowany. A przechodziłem na decku bo w pracy miałem sporo wolnego, ale xboxa series
#gry #steamdeck #eldenring #nomanssky #dyinglight2
A z tych trzech ktore wymieniles to jako fan soulsow ofc Eldena
@kluha666: miałem tak i na dwójce było mi tylko smutno xd