Wpis z mikrobloga

#rolnikszukazony szkoda mi Agaty. Ona od 20 lat sama z dziećmi, mąż umarł młodo. Nie umie w randki bo musiała być zaradna. Nie umie romantyzmu ale zasługuje na miłość. Kibicowałam jej mimo że jest w męskiej energii bo musiała być w męskiej całe życie. Przykro mi, chciałabym żeby znalazła miłość
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Agnsad mogła dać kolesiowi szansę, a nie wymagać od niego, że rzuci wszytko z dnia na dzień, to już nie te lata, kiedy można sobie życie zmieniać od tak
  • Odpowiedz
@Agnsad: No ale ona sama sobie szansę odebrała, bo Irek powiedział, że ona zdecydowała za nich oboje. On był mimo wszystko otwarty i może gdyby ona bardziej pokazała, że jej zależy to coś by z tego wyszło.
  • Odpowiedz
  • 4
@xxxmen robota to jedyny język miłości jaki ona zna, 20 lat była sama na gospodarce, nie będzie nagle ponętną kocicą, ona zapomniała jak to jest gdy facet zabiega
  • Odpowiedz
  • 2
@Davos87 ona zapomniała jak się randkuje, pewnie w środku czuję się bezwartościowa, nadająca się tylko do gospodarki, bała się pewnie odrzucenia więc sama to zakończyła. Szkoda mi jej, jest fajną babką
  • Odpowiedz
@Agnsad: Jezu jaki feministycznie skrzywiony obraz rzeczywistości. Piszesz o doświadczonej kobiecie, która wydała na świat i odchowała grupkę dzieciaków (protip: to znaczy, że dochodziło do tych słynnych SEKSÓW, i to raczej nie rzadko) jakby była jakąś zahukaną, zamkniętą w sobie dziewicą, co nigdy "chłopa" nie miała.
Ogólnie stworzyłaś sobie jakiś jej skrzywiony obraz (w sumie nic z tego, co opisałaś, nie wynika z jej wizerunku w programie), żeby wytłumaczyć ją
  • Odpowiedz
@Davos87: a faktycznie ona zdecydowała? Możliwe że mi umknęło ale ze tak powiem skrimów nie widzieliśmy a Irek też wydawało się że jakoś przesadnie się nie starał.
  • Odpowiedz
@BrockLanders: co jest feministycznego w tym, co napisała opka? Pisanie o męskiej i kobiecej energii, czyli zakładanie, że istnieją cechy immanentnie męskie lub żeńskie, jest przecież tak dalekie od feminizmu, jak to tylko możliwe
  • Odpowiedz
Jezu jaki feministycznie skrzywiony obraz rzeczywistości. (...) Protip: nie ma czegoś takiego, jak "zasługiwanie" na miłość. Musisz, po pierwsze, stworzyć odpowiednie okoliczności, żeby w ogóle ją spotkać, a po drugie dać coś od siebie.

@BrockLanders: Oho, srogi, badassowski redpill wjechał xD Czy ten feministyczny obraz jest z nami teraz w pokoju?
  • Odpowiedz
  • 1
@radek-kedar ocho! Ból d--y bo bycie mężczyzną znaczy utrzymywanie rodziny. Dokładnie to znaczy. Natomiast w tym komentarzu o to nie chodziło ( choć też pasuje) Randkowanie, relaksowanie się przy kolacji, spacerach, dbanie o kobiecy wygląd to potrzeby wyższego rzędu, są zaspokojone gdy jest zapewnione bezpieczeństwo. Natomiast ona długie lata była w trybie przetrwania, musiała samodzielnie zaspokajać potrzeby podstawowe rodziny i nie myślała o tym jakby tu się zrelaksować podczas masażu za
  • Odpowiedz
Niektórzy zapominają, że życie na wsi to nie tylko ładne widoki i leżenie na trawie. Co miała zrobić z krowami, które zaczęły się cielić? Miał być show i aktywności to były, produkcji to pewnie pasowało. A Agata jest zwykłą babą ze wsi, widać było, że jednak się zaangażowała w relacje z Irkiem. Nie wiem dlaczego Irek zachowywał się jakby chciał i nie chciał jednocześnie, bo w rozmowach i gestach był na tak
  • Odpowiedz
@Agnsad: ale o czym ty mówisz? Facet wcale nie musi utrzymywać rodziny! Kobieta tak samo musi. Żyjemy w 21. wieku a nie w średniowieczu. Mamy równouprawnienie, tiktoka i pigułkę dzień PO.
  • Odpowiedz
@Agnsad: a żal to mi może być chłopaków, którzy NIGDY nie randkowali albo też ostatnio mieli kontakt z dziewczyną 15-20 lat temu w liceum. A ty próbujesz tu wmówić ludziom, że kobieta, która zbudowała w przeszłości długotrwały i normalny związek, teraz rzekomo "zapomniała" jak się randkuje, bo 20 lat jest sama (czyżby? skąd pewność, że nie było nic po drodze? chyba nawet była taka rozmowa przy grillu z rodziną). A
  • Odpowiedz