Aktywne Wpisy

Linnior88 +15
Z cyklu : filmy do których bym już nie podeszła drugi raz bo mi zryły psyche , a wy macie jakieś ? Szukam filmu po którym można się zalewac łzami (mogą być filmy o miłości albo poprostu jakieś bardzo smutne )
#film
#film

źródło: temp_file4719741167667821425
Pobierz
ReggieNoble +116
Chciałbym napisać coś na koniec do kibiców Realu Madryt.
C--j wam w dupę biały psy p--------e k---y j----e
#mecz
C--j wam w dupę biały psy p--------e k---y j----e
#mecz
#programowanie #naukaprogramowania #programista15k
przykład put w teorii powinien być wykorzystywany do tworzenia bądź aktualizowania obiektu to często put jest używany jak patch a patcha się w ogóle nie używa. a niektóre api postem też aktualizują zasoby.
Masz tutaj opisane. Na to wszystko jest standard ale niestety większość się go nie trzyma przez co jest bałagan w API.
Jak tldr to wrzuć w jakiś czat i może ci wyciągnie najważniejsze rzeczy
(...)
to różnica między putem a postem jest taka; powiedzmy, że masz bazę danych z unikalnymi nazwami w tabeli. Jeśli postem dodasz dwa razy obiekt o tej samej nazwie to powinieneś dostać błąd za drugim razem. W przypadku puta, możesz dodawać ten obiekt w nieskończoność bo powinien się cały nadpisać za każdym razem w bazie (gdzie identyfikatorem może być ta nazwa
więc widziałem na wlasne oczy jak ludzie używali puta jak
Potem musisz tylko napisać posta na wypoku, że pracy nie ma i fajrant, pora na csa.
@Nofenak: zacznijmy od początku próbując uprościć to co nie jest istotne.
'HTTP request methods' i RFC je opisujący, który już gdzieś tu się pojawił jest dla przeglądarek i serwerów aby mogły pewne rzeczy założyć oraz aby był pewien standard komunikacji w
@IronicznyWiercipieta: ale tylko z nazwy bo takie API zazwyczaj prędzej czy później i tak będzie miało endpointy w stylu RPC
i ja nie widzę w tym nic złego, jedno i drugie to po prostu jakieś tam podejścia mające swoje wady i zalety, to nie jest tak że API w stylu REST jest najlepsze, a API w stylu RPC jest złe
@some_ONE: wszystko zależy, jeżeli to wewnętrzne API to warto mierzyć siły na zamiary i nie ma co być purystą a po prostu się wrzuca co "inne zespoły" potrzebują.
Jeżeli to