Skończyłem czytać „Wspomnienie o przeszłości Ziemi” czyli trylogię, której pierwsza część to znany "Problem trzech ciał". Ależ to było dobre! Kontakty z cywilizacjami pozaziemskimi, czarne dziury, podróże z prędkością światła, przestrzenie 4-wymiarowe. Jest tam chyba wszystko co może być w sci-fi. Momentami sporo naukowych opisów zjawisk fizycznych, aczkolwiek dla mnie to był akurat plus. Całkowicie zmienia spojrzenie na historię cywilizacji oraz ewentualny kontakt z obcymi cywilizacjami i obrazuje dlaczego to nienajlepszy pomysł. Tylko czym teraz wypełnić tę pustkę? Jest coś w podobnym klimacie i tematyce? #czytanie #ksiazki
@Mehaty z pewnością nie wypełnisz tej pustki czytając "Odzyskanie Czasu" Baoshu, które wbrew temu co wskazuje tytuł, nie odzyska mi zmarnowanego czasu na ten beznadziejny fanfik, niesamowita przepaść jakości opowiadania dotyczącego tego samego uniwersum. Uwierz mi lepiej żyć w nieświadomości i do tego nie zasiadać.
Nigdy nie rozumiałem w szkole takich osób, po co i dlaczego. W sumie się zawsze zastanawiałem czy to dobrowolna decyzja dziecka, czy po prostu p------i rodzice #szkola #edukacja
Ależ to było dobre! Kontakty z cywilizacjami pozaziemskimi, czarne dziury, podróże z prędkością światła, przestrzenie 4-wymiarowe. Jest tam chyba wszystko co może być w sci-fi. Momentami sporo naukowych opisów zjawisk fizycznych, aczkolwiek dla mnie to był akurat plus. Całkowicie zmienia spojrzenie na historię cywilizacji oraz ewentualny kontakt z obcymi cywilizacjami i obrazuje dlaczego to nienajlepszy pomysł.
Tylko czym teraz wypełnić tę pustkę? Jest coś w podobnym klimacie i tematyce?
#czytanie #ksiazki
https://www.swiatksiazki.pl/fantastyka-w-kosmicznie-atrakcyjnych-cenach-ksiazki-od-14-99-zl-1103101434.html
Alastaira Reynoldsa polecam