Wpis z mikrobloga

Cześć, potrzebuje lekkiej pomocy z dobrem zegarka. Chciałbym kupić nie drogi zegarek w okolicach 250/300zł który współgra z różnymi aplikacjami jak fitatu. Chciałbym żeby taki zegarek czytał z aplikacji kroki oraz treningi, fajnie jakby też posiadał NFC za pomoc bardzo ładnie dziękuje :)

#fitatu #chudnijzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xBombelek: A sie podepne tak z ciekawosci zeby moc znalezc.
Bo nie wiem po co Ci te NFC. Bo chyba nie do placenia?
Zegarki w ktorych diala placenie NFC ktore znam to garmin, apple. Zegarek ktory mam z nfc (i nie dziala placenie) to huawei. Zaden z nich nie kosztuje 500pln.

BTW tag zegarki pasuje tu jak swinia do teleskopu. Myslalem ze pytasz o zegarek a Ty pytasz o smartwatcha
  • Odpowiedz
@mgr_rybak: OK dzieki za info. Ale podchodze sceptycznie. Tu problem lezy w samym huaweiu co ma bana w UE na platnosci. Ale poczytam w jaki sposob oni to omineli skoro ani gpay ani revoult ani tym bardziej moj bank nie dzialaja z moim zegarkiem.
  • Odpowiedz
@mgr_rybak: Poczytalem i dziekuje - nie skorzystam :D

Swoja droga to dalej mnie ciekawi jak oni to rozwiazali. Niby to jest karta prepaidowa to niby huaweiem mozna placic? Przeciez moja karta na revoulcie tez jest prepaidowa. Nie doladuje se konta to nia nie zaplace. Moze chodzi o mozliwosc debetu? Nawet nie wiem czy na revoulcie moge miec debet :P
  • Odpowiedz
@gorzki99 prawdę mówiąc nie zagłębiałem się w technologię dlaczego jest tyle standardów płatności (google, xiaomi, amazfit, garmin itp.) i dlaczego banki muszą od swojej strony to wprowadzić, a nie działa z automatu. Teraz mimo, że masz nfc w zegarku to jak bank nie obsługuje to d...
  • Odpowiedz
@mgr_rybak: Bank bankiem ale tutaj to raczej wina lezy po stronie huaweia. Owszem - moj bank obsluguje tylko garmina. No spoko. Ale revoult? Gpay? Ani jedno ani drugie nie dziala z zegarkiem. Place telefonem to wszystko dziala. Przytkne zegarek i juz nie :P tak jakby telefon sie nie potrafil z zegarkiem dogadac. A telefon to xiaomi :P
  • Odpowiedz