Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, stało się, straciłem pracę przez AI. Wybaczcie, że chaotycznie, ale bardzo spanikowany jestem.
Jestem juniorem z 3 latami doświadczenia w pierwszym małym korpo. Do tej pory było nas zasadniczo trzech, dwóch juniorów i jeden senior. Ale z czasem zaczęto wprowadzać AI (dostaliśmy subskrypcje OpenAI i Gemini), a teraz dowiedziałem się, że w nowym roku mogę już sobie szukać pracy... zwolnili nas obu (juniorów).
Próbowałem
Mirki, stało się, straciłem pracę przez AI. Wybaczcie, że chaotycznie, ale bardzo spanikowany jestem.
Jestem juniorem z 3 latami doświadczenia w pierwszym małym korpo. Do tej pory było nas zasadniczo trzech, dwóch juniorów i jeden senior. Ale z czasem zaczęto wprowadzać AI (dostaliśmy subskrypcje OpenAI i Gemini), a teraz dowiedziałem się, że w nowym roku mogę już sobie szukać pracy... zwolnili nas obu (juniorów).
Próbowałem

wfyokyga +93

źródło: temp_file4123067945492996660
Pobierz
Tytuł:
Jabłko Berło Tron
Autor:
Ian Cameron Esslemont
Gatunek:
fantasy, science fiction
Ocena:
8/10
ISBN:
9788368240047
Tłumacz:
Michał Jakuszewski
Wydawnictwo:
Mag
Liczba stron:
672
Forma książki:
książka
Czwarty już tom Imperium Malazańskiego od Esslementa. Jeśli ktoś czyta Malazańską Eriksona (drugi autor piszący w tym uniwersum) albo nie dotarł jeszcze do tego tomu to poniżej mogą być lekkie spojlery (wspominam o postaciach, które występują w tym tomie).
Esslemont potrzebował dwóch tomów na rozkręcenie się, ale ten jak i poprzedni oceniam już na tym samym poziomie co książki Eriksona. Uzupełniają one i domykają wątki innych ważnych postaci (Dassem, Tayschrenn) i ludów z tego obszernego uniwersum. Do tego tomu brakowało mi takiego epickiego momentu jakich było kilka w Malazańskiej, tutaj już go dostałem. Z minusów wymieniłbym drobne pomyłki w tekście, zła odmiana jakiegoś słowa, Taya czasem jest Tają, itp. Także kupujcie i czytajcie, bo wydanie kolejnego cyklu - Path of Ascendancy zależy od wyników tego cyklu :)
#bookmeter #czytajzwykopem #malazan #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: jablko
PobierzCo do kolejności czytania to pewnie możesz dokończyć Malazańską, od Esslemonta jeszcze wyjdą 2