Wpis z mikrobloga

#gitara #gitaraelektryczna dzisiaj niedziela, wiec krotko ;)
Brzmienie z amplitube 5 bodajze w polaczeniu z tonexem. Zaowilem sobie juz tonex-one. Jest black friday wiec mozna kupic caly zestaw za grosze. JA kupilem ich paczke softu studio max z duza obnizka pare dni temu.
oink_oink - #gitara #gitaraelektryczna dzisiaj niedziela, wiec krotko  ;)
Brzmienie z...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@oink_oink właśnie zastanawiam się nad zakupem tonex pedal lub one (gdzie znalazłeś najtaniej?) ale w sumie to rozkminiam czy potrzebuje... ( ͡º ͜ʖ͡º) Gram tylko w domu przy kompie i zastanawiam się czy hardware (tonex pedal lub one) daje coś więcej niż możliwość "zabrania" brzmień ze sobą? Tzn czy grając tylko na kompie wystarczy mi kupić soft Tonex Max i będę mieć to samo? (interfejs audio
  • Odpowiedz
  • 1
@chuckd: nie ma sensu. Soft Ci wystarczy. Kupisz ten zestaw za te 300 zl czy ile tam bylo i masz softu po uszy, amplitube + tonex - i nic nie trzeba wiecej. Dzisiaj dotarl do mnie pedal : Tonex-One . I ten pedal jest jak dla mnie idealnym rozwiazaniem, bo mozesz wgrac do niego tonexa, i podlaczyc pod swoj wlasny setup. Moj setup to ENGL fireball 25 + cabinet 2x12
  • Odpowiedz
  • 0
@oink_oink Dzięki! tego mi było trzeba ( ͡º ͜ʖ͡º)
O tak, obsluga Tonex One to wyższa szkoła jazdy: kliknij, albo przytrzymaj 3 sekundy, albo 5 sekund, wszedzie coś się "kryje" ;) Pewnie kwestia przyzwyczajenia.
  • Odpowiedz