Wpis z mikrobloga

@SaintWykopek: Ja mam wage Huawei Scale 3 za 100zł, też niby szmery bajery z mierzeniem pulsu i tkanki tłuszczowej. Wszystko ok, tylko pokazało mi raz 19% tkanki tłuszczowej podczas gdy ja mam żyły na nogach, na brzuchu i prążki na tricepsie, więc BF tak około 10% jest ( ͡° ͜ʖ ͡°). Także te ich pomiary to można sobie w dupe wsadzić.
  • Odpowiedz
@SaintWykopek nie słuchaj ich. Owszem procenty tkanki nie są mega rzetelne ale pokazują trend. Znaczy jak się spasiesz czy będziesz się odchudzał to będzie pokazywał więcej/mniej. Czyli może pokaże ci kilka procent niedokładnie ale kierunek ogólny będzie ok
  • Odpowiedz
@SaintWykopek: Zbędny wydatek. Jak poznać masę ciała to najprostsza waga z marketu też sobie z tym poradzi. Reszta funkcji i tak jest zbędna, bo profesjonalnej wadze nie dorówna.
  • Odpowiedz
Tego typu waga z pomiarem tkanki tłuszczowej w organizmie wykorzystuje metodę bioimpedancji elektrycznej. Analizator waży badaną osobę, a następnie przez jej ciało przepuszcza prąd o bardzo niskim natężeniu. Urządzenie mierzy impedancję, czyli rodzaj oporu elektrycznego na budujących ludzkie ciało tkankach.

@wykopowy_brukselek: teoretycznie tak Jest możliwe określenie trendu, ale dużo zależy od naszej diety.
Jeśli jednego dnia zjesz mniej lub więcej soli to wynik będzie zakłamany. Fajny bajer, ale czy warto
  • Odpowiedz
@piaskun87: ja nie mowie z dnia na dzien, ale jak sie odchudzalem powiedzmy i zeszlo mi z 93 na 77 kilo to ladnie widialem przez te pol roku jak procent tluszczu leci
i wiadomo, moze wartosc poczatkowa byla nieprawdziwa i koncowa tez, dla mnie liczylo sie ze z uplywem czasu i zgubionymi kilogramami wartosc ta sie zmniejsza i z 25 procent zeszla na 15 (ktore tez mogly byc oszukane:)
  • Odpowiedz
@dsomgi00: To ta tak samo, pomiar fałdomierzem, obliczenie tłuszczu z pomiarów tu i tu około 13-14% a waga pokazuje 21%, do tego mam BMI 24 - według aplikacji status otyły :D

@SaintWykopek: Miałem poprzednią wagę na CR3032, ta jest na baterię AAA, według mnie lepiej. Ta poprzednia szybko wyładowała baterię i nigdy jej w domu nie miałem na podmianę a AAA to ładuję - i to chyba jest
  • Odpowiedz
Czy ktoś z Was używał Xiaomi Mi Body Smart Scale 2?

@SaintWykopek: Mam jedynkę i te pomiary (tłuszcz, woda, itp.) trzeba traktować raczej jako wskazówkę, niż konkretne wartości. Jeżeli chodzi o sam pomiar to naprawdę warto, bo jest dokładna i powtarzalna + masz historią zapisów w aplikacji (u mnie Zeep).
  • Odpowiedz