Wpis z mikrobloga

@MilyMichas: Nie do końca to tak działa jak myślisz niestety, w pewnym momencie człowiek nawet jak chce zmienić się, swoje życie, to ciągle są rzucane kłody pod nogi. Robisz zmiany w życiu, starasz się robić ale one po prostu nie wychodzą, lub nie wychodzą tak jakbyś chciał chociaż w 50%, a twój zapał do życia, zmian znowu coraz bardziej gaśnie bo wszystko sprowadza się do porażki, i znowu masz mniejszy
  • Odpowiedz
@lentilek tak wygląda życie niemal każdej osoby która nie urodziła się w klasie wyższej a jednak ludzie sobie radzą nawet wychodząc z biedy swoich rodziców.

Patrzenie tylko na "wygrane" innych to strategia by wyzbyć z siebie poczucie winy.

Wgl o co chodzi z tym wygrywaniem? Jak wysyłam CV i na 100 jedna tylko odpowie to znaczy że 99 razy przegrałem? Jak kilka dni uczę się czegoś i ostatniego dopiero zrozumiem to
  • Odpowiedz
@FriendLive jakie zapędy do stosowania przymusu? Xd Ja jedynie przedstawiam fakt że człowiek przymuszony jest w stanie zrobić mnóstwo rzeczy których by się nie spodziewał. Tacy jesteśmy, dzięki temu tak długo przetrwaliśmy.

Nikogo do tego nie zmuszam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Wiem że ten fakt jest nie na rękę przegrywom wykopkowym, oni
  • Odpowiedz