Aktywne Wpisy
kinlej +419

źródło: Przechwytywanie
Pobierz
MondryPajonk +14
Ktoś wie co się dzieje? Skąd tyle wojska i patrolów policji przy głównej drodze? 20 minut temu był jakiś huk, wszyscy u mnie na osiedlu wyszli, nikt nie wie o co chodzi, policja nie chce z nami gadać, do wojska nie dopuszczają.
#bartoszyce
#bartoszyce
Fortiche stworzyło absolutne arcydzieło audiowizualne i nie ma tutaj pola do dyskusji. To była wspaniała uczta dla obydwu tych zmysłów przez dwa sezony. Cała historia wbrew moim obawom zamknęła się w satysfakcjonujący sposób. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to prędkość wydarzeń w ostatnim akcie. Wszystko działo się bardzo szybko i wątki były domykane w zawrotnym tempie. Myślę, że trzy ostatnie odcinki mogłyby być sporo dłuższe jednak rozumiem, że mógł na to nie pozwolić i tak ogromny już budżet sięgający 200 mln dolarów.
Tak trochę odbiegając na chwilę od głównego tematu, to boli mnie niesamowicie myśl, że Rings of Power, które pochłonęło już ponad miliard dolarów mogło być arcydziełem pokroju trylogii Petera Jacksona gdyby tylko prawa i realizacja trafiły w odpowiednie ręce.
Wracając do Arcane... Myślę, że już dawno ogólne postrzeganie animacji zmieniło się z klasycznego boomerskiego podejścia "filmy animowane są dla dzieci" na "animacje to pełnoprawne i głębokie historie". Jednak nawet z tą świadomością Arcane zdecydowanie wybija się ponad dotychczasowe dzieła, które dane mi było oglądać. Mnogość wątków, zróżnicowanie postaci, ich wielowymiarowość i ewolucja na przestrzeni całej opowieści zwala z nóg. Relacje między poszczególnymi bohaterami, ich problemy, tragedie i motywy postępowania są świetnie ukazane. Najlepiej pokazuje to chyba fakt, że siódmy odcinek trzeciego aktu był według mnie jednym z najlepszych z całego serialu a nie był oparty na walkach ani niesamowitych zwrotach akcji a właśnie na relacjach międzyludzkich. Dodatkowo ponownie muzyka i genialna animacja zrobiła w nim swoje.
Z tego co słyszałem Riot zapowiedział już kolejne produkcje we współpracy z Fortiche - no kto by się spodziewał po takim sukcesie - i jako gracz LoLa oraz osoba siedząca trochę w lore bardzo się cieszę zdając sobie sprawę, że jest to ogromny świat z ciekawymi historiami i postaciami. Jeżeli wszystko będzie na poziomie Arcane, to przyjmę każdą ilość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#leagueoflegends #seriale #arcane
źródło: Screenshot_31
PobierzArcane i Spiderverse w moich oczach jednoznacznie udowodniły wyższość animacji nad filmem jeżeli da się to odpowiednio utalentowanym ludziom.
audiowizualnie tak jak piszesz - genialne. Dawno żadna animacja nie wywalała mi tak dopaminy. Fabularnie trochę niedosyt, chociaż znajomość lore i wyłapywanie easter eggów z nadzieją na ich rozwinięcie w dalszych produkcjach trochę to wynagradza.
Takie mocne 9/10 za 1+2
Scenarzyści tam musieli być brani z łapanki albo tych sławnych parytetów