Wpis z mikrobloga

z prędkością 11 mach co jest poziom wyżej niż pociski hipersoniczne i ma zasięg do 5k km więc bym sobie pocmichujkow nie robił bo to nie jest takie hop siup

@thurisaz1982: to co jest w Redzikowie czyli SM-3 Block IIa służy do zestrzeliwania takich rakiet.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka

Co więcej, lotnictwo nie musi niszczyć tych wojsk. Wystarczy że zlikwiduje systemy dowodzenia, łączności i logistyki. Te setki czołgów staną się bezużytecznym złomem na które nawet nie trzeba będzie marnować rakiet.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka ale wiesz ze NATO w chwili rozpoczecia wojny sie rozpadnie? Serio uwazasz ze Turek, Niemiec czy Amerykanin beda ginac za Polske? Historie miales w szkole? Wiesz jak taka wojna by wygladala? 3 dni i Ruski w Warszawie (i co najwyzej kolejne sankcje na import Łady) bo Polska nie ma nawet w 10% tak bitnej armii jak UA.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka blad optymisty z kolei jest taki, ze jeżeli nato jest takie zwarte, chetne i gotowe to czemu nie minimalizuje sobie kosztów, konczac temat na Ukrainie?

Baltyki sa nie do obrony - po co dawac rosji szanse na part 2 zamiast zmielic ja w wojnie proxy juz teraz? To beda gigantyczne koszta jezeli ruskie zaczna cos robic na terenie nato.

Dlatego wlasnie sklaniam sie ku temu ze tak różowo nie bedzie
  • Odpowiedz
Podstawowy błąd pesymistów jak Bartosiak i propagandy negatywnej jest taki, że wszyscy myślą, że wojna NATO z Rosją będzie wyglądać jak wojna Ukrainy z Rosją. Wojna na Ukrainie wygląda tak jak wygląda, bo na wielkiej płaskiej przestrzeni spotkały się dwie armie rodem z ZSRR i naparzają się artylerią. Ciągle czytam, że nie produkujemy tyle pocisków artyleryjskich jak Rosja. Miałoby to sens, gdybyśmy mieli walczyć jak Ukraina.

22 tysiące samolotów NATO vs 4,2
  • Odpowiedz
Irak był przeciw okiem asymetrycznym, miał "silna" armię tylko na papierze. Sprzęt był przestarzały

@Jergen: coś mi to przypomina jak patrzę na współczesny konflikt Rosja vs Ukraina

Polecam, bo chyba w szkole to spałeś na historii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dziwna_wojna

@Cogito-sum: a ja polecam poczytać co te gwarancję między Polską j Francją oraz Polską i Wielką Brytanią zawierały :) Polska np. Optymistycznie dawała Francji 2 tygodnie na reakcje, wiedząc że do
  • Odpowiedz
@Arv_ ty lepiej przejrzyj ponownie akt obronności UE jak jesteś taki szybki do uznawania, że nikt nie pomoże wschodniej flance UE/NATO ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Rosja może mieć jeszcze dziką kartę w postaci pocisku nuklearnego z EMP. Wywali to w kosmosie, nikogo nie zabije a pół europy bez prądu. Wtedy wjedzie buchankami i ładami jak do siebie a my będziemy kopać dołki za domem, bo nawet wody spłukać nie będzie można. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@xiv7 gdyby Ukraina upadła w 3 dni nikt by jej nie pomógł. Polska ma 40 tysięcy żołnierzy w linii. Ukraina miała 750 tysięcy. Dziś Rosja jest w stanie wystawić wojsko nad nasza granicą które przejdzie do Wisły pewnie w trzy dni. To są fakty.
  • Odpowiedz
@phomerus Ukraina nie jest az tak ważna dla zachodniego świata, żeby rozpętać z tego powodu IIIWŚ. Prawie trzy lata wojny za nami, a niestety ten kraj dalej jak był skorumpowany i rozkradany tak jest dalej. Niestety, ja osobiście się na nich zawiodłem, liczyłem na większe zmiany w samym państwie jak już walczą o wszystko.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: ale wy głupi jesteście. Teatr dla gojow który nastąpi jest już dawno napisany i wdrażany. Czytając wasze komentarze podgłówkow nie świadomych swojej roli mięsa mielonego nawet mi was trochę szkoda
  • Odpowiedz