Wpis z mikrobloga

Jaka jest wasza najlepsza potrawa/danie które możecie jeść praktycznie o każdej porze dnia i kilka dni po sobie?
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kureci_paratko mnie tam śmietana nie pasuje, jestem skory nagiąć konwenanse i się zgodzić na kiszonego ogórka - nie lubię za bardzo kiszonek. Teraz jak tak sobie wizualizuje placka to na myśl mi przyszło zastosowanie kurek, mogłoby być całkiem dobre
  • Odpowiedz
  • 0
@litosciwy nie próbowałem. Ale przyznam że z takich wegańskich wynalazków to mi smakował sos czosnkowy z nasion słonecznika.dla większości czytających to wyda się to abstrakcją lub głupotą, ale warto próbować nowych smaków i przypraw.
  • Odpowiedz
  • 0
@GhostofChristmasPast czyli pasta z fasoli i smażone tofu? Trochę mi się to w głowie gryzie. Oboje będą miały podobną konsystencję. Pewnie źle sobie to przedstawiam w głowie. Nie dodajesz do tego mięsa? Fasola mi się kojarzy z czymś wędzonym. Ty piszesz o tofu, więc prawdopodobnie wege posilek. Ja bym dodał cukinię opruszoną curry jeżeli to ma być wegetariańskie danie. Jednak dalej nie rozumiem tego pesto z fasoli.
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: tofu kroisz w kostke i smażysz na patelni i polewasz sosem sojowym. Co sprawia ze przypomina bardzo boczek. Posypuje na gore tego makaronu z tym "pesto" ma bardzo podobna konsystencje do normalnego. Ps chodzi o białą fasole w puszce ktora ma trochę inny smak od ciemnej.
Ps zapomniałem ze idzie tam jeszcze czosnek. Mozesz zmielic biala fasole z czosnkiem i jakims twardym serem i ci to wyjdzie, nawet z
  • Odpowiedz