Aktywne Wpisy

SubsaharyjskaAlpaka +461
Jak to jest, że kraj taki jak Czechy z 2,5x mniejszym PKB, po prostu idzie sobie do Korei, zamawia elektrownię atomową, robią projekt i zaraz będą budować, koszt to 60 mld złotych. Tymczasem u nas wymyśla się liczby z d--y, typu 200 miliardów i czas budowy w dziesięcioleciach?
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa

lilafro +14
6:42 #biedronka q--a

źródło: temp_file1221447863803032411
Pobierz
źródło: 467034070_122187210740185334_3911933475425030961_n
PobierzSzkoda mojego czasu. Myślałem że zarzucisz czymś innym, ale spodziewałem się właśnie czegoś takiego. Głupot.
Takie półgłówki nawet nie zdają sobie sprawy że ludzkość w paru kwestiach dochodzi do tak zwanego, szklanego sufitu, bo ograniczają już ją pierwiastki.
Twoje asystenty głosowe i roboty humanoidalne XD, nie mają nic wspólnego z postępem technologicznym bo cały czas się opierają o te same schematy technologii powstałych w XX wieku.
Ja 10 lat temu słyszałem o tych sławnych
Przyklad: cofajac sie z 1969 do 1903 i pokazujac takiemu wiesniakowi np telewizor uchodzilbys za czarnoksieznika. Cofajac sie z 2020 do 1969 i pokazujac iphona temu samemu wiesniakowi ten by pewnie powiedzial
Acha, i teraz codziennie dziesiątki tysiące ludzi latają na Księżyc tak jak samolotami? xD
No i po c--j wyzywasz? Nie można kulturalnie, nie obrażając kogoś? To, że ktoś ma mniejszą wiedzę z jakiejś dziedziny niż ty, nie znaczy, że jest półgłówkiem, do c---a pana
Weźmy całą gałąź IT związana z machine learningiem - wykrywanie ciężkich chorób, pracę nad lekami itd. z o wiele lepsza skutecznością niż człowiek, różnego rodzaju algorytmy wspomagające prowadzenie samochodu i powolne wprowadzanie samojezdnych pojazdów, algorytmy wspomagające marketing, w sumie wpływ na wszystkie dziedziny życia tylko pod maską user interface np. aplikacji bankowej
@Darten: zgadza się. W 2000 mogłeś polecieć z Anglii do Ameryki w 3h, w 2010 i w 2024 lot trwa ponad 8h ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Darten: w 2005 roku miałem telefon niewiele odbiegający w funkcjonalności od współczesnych smartfonów ( ͡° ͜ʖ ͡°)