Wpis z mikrobloga

I to właśnie bedzie kandydat PISU - najwiekszej partii w Polsce - na prezydenta.

@mariusz-madejczyk: to będzie kandydat obywatelski z poparciem PISu. Zaprezentowany na spotkaniu obywatelskim, na którym przez przypadek będzie obywatel prezes Kaczyński, który akurat jutro będzie przechodził z tragarzami w pobliżu. To jest prawdziwy majstersztyk, który obala takie klamliwe wywody jak twój. No dobra, nie mogę dłużej utrzymać powagi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@markhausen: tylko w 2015 nie było akcji z wyborami kopertowymi, Orlenem/Obajtkiem, komisją smoleńską, szczuciem w TVP, respiratorami, maseczkami, PiS 2015 a PiS 2024 to dwa światy, za dużo się wydarzyło żeby numer ze świeżakiem tak wypalił jak te dekadę temu
  • Odpowiedz
@heinrich-von-spychow nie mówię że to im pomoże wygrać. Bardziej osiągnąć nie kompromitujący wynik (tj. druga tura).
Problem u nich jest taki, że wybierając no-name'a zamiast "ekspertów" jak Morawiecki, Obajtek, Błaszczak, Czarnek itd. pokazują, że widzą brak zaufania Polaków do ich czołowych polityków, że lata kłamstw, kradzieży, skłócania Polaków im nie wyszły na dobre. Ciekawe jak będą się tłumaczyć czemu popierają na prezydenta osobę tak mało popularną, a nie np. byłego premiera,
  • Odpowiedz
Ciekawe jak będą się tłumaczyć czemu

@markhausen: Nikt przed nikim się nie będzie tłumaczył. Beton gwarantuje minimum 30% głosów, do tego co najmniej połowa Konfederacji. Drugą turę serio może Rafał p-----------ć.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: No chyba nie będzie lepszej okazji do promocji swojej osoby jak kandydatura w wyborach prezydenckich? Bawią mnie głosy silniczków, że Rafał to już właściwie ma autostradę do prezydentury (na pół roku przed wyborami), bo Nawrocki jest większości nieznany.
  • Odpowiedz
@markhausen: bo prezydent ma być bezpartyjny. Jak myślisz, czemu w Czechach wygrał były wojskowy?
Jak można wymagać od takiego funkcjonariusza partyjnego żeby nagle się wszystkiego wyparł?
Dlatego Duda w '15 wygrał z Komorowskim, który okazał się tak naprawdę słabym prezydentem.
A w 2020 mimo covida, afer okołokovidowych, pseudowyborów kopertowych też skutecznie zawalczył o reelekcję.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: PiS może nie chce prezydentury?aby wmieszanie w wojnę spadło całkowicie na ha tfu Tuska? Pierwsze słyszę o tym Nawrockim więc PiS chyba gra na beton tylko. Dziwna decyzja. Myślę że Trzaskowskiego pokonałby byle czarnek, maowiecki czy tarczyński. Borze sosnowy jak ja rzygam tym popisem już, za długo żyje, za długo oglądam te partie jak rządzą. Bleee
  • Odpowiedz