Wpis z mikrobloga

@GodComplex: a skad wiesz ze nie masz np. npp w odcinku szyjnym ? Albo przerostu art. uncivertebrales - zmioany zwyrodnieniowe w odcinku szyjnym zwyczajnie lub wypadniecie jadra miaZDZYSTEGO. mri DOBRZE ZROBIONE BYLO ?
  • Odpowiedz
  • 0
@lorafenus: było zrobione MRI szyjnego i głowy - nie wyjaśniły objawów. Potrzeba MRI splotu ramiennego albo USG splotu ramiennego. Nie wiem do kogo mam się zgłosić żeby mnie dogłębniej podiagnozował od każdego sie odbijam, a ręka coraz słabsza

npp?
  • Odpowiedz
  • 0
@lorafenus: a no to jest c5-c6 bulging i c6-c7 protruzja ale centralno-lewo boczna a objawy po stronie prawej. Neurochirurg wykluczył to jako przyczyne objawów. A co ciekawe pani DOKTOR NAUK z hivmed (luxmed) Neurologii upiera się przy tym ze centralnolewoboczna protruzja c6-c7 daje objawy w prawej ręce. DRAMAT

I na tym się kończy diagnostyka, nikt głębiej nie chce podiagnozować bo po co. Przyjdź pan jak ci juz całkiem ta ręka
  • Odpowiedz
@GodComplex: jak popatrzysz na dermatomy to... nie jest to wiedza tajemna. Jesli jest kompresja korzenia C6 czy C7.
Co do postepowania. Nie ma twardej ewidencji. Jest gdzies jakies dobre badanie amerykanskie dowodzace ze statystycznie ani fizjoterapia, ani natychmiastowa operacja ani injekcje steroidow w okolice korzenia czyli periradicular therapy nie przynosi efektow. Jak zaczniesz sie bujac od lekarza do lekarza to bedzie pewnie jeszcze gabapentyna pregabalina etc. Pamietaj o second opinion.
  • Odpowiedz