Wpis z mikrobloga

Mirki normuje sobie naturalnie lipidogram (bo lekarz już chciał we mnie ładować satyny) Triglicerydy zbiłem z poziomu prawie 500 do aktualnego i z tego co widzę dalej spadają, czy reszta lipidogramu też idzie w dobrym kierunku? 3 x w tygodniu latam na basen, dietę mam bardziej low carb oraz nisko żelazową (to niskie żelazo to zalecenie od hematologa)

Suplementuje się 1g omega 3 (tutaj słyszałem że warto podbić do 2-3g dziennie, tylko nie wiem czy jest sens?)
d3k2 2k
Magnez + B6

#lipidogram #dieta #zdrowie #medycyna #pytaniedoeksperta #cholesterol
drakan8 - Mirki normuje sobie naturalnie lipidogram (bo lekarz już chciał we mnie ład...

źródło: lipi

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrzylepkaZniszczenia: obwiniają influenserzy, którzy czytają abstrakt badania nie do końca ze zrozumieniem jeszcze.
Soczki owszem są generalnie do w-------a, ale stawianie sprawy w ten sposób spowoduje, że gość się będzie bal owoców co w tym wypadku nawet może okazać się kontrproduktywne, czy sabotujace.
No z I z tym unikaniem o6 też się nie zapędzaj ;)
@drakan8 musisz schudnąć. Jeśli jednak masz BMI w normie to najpewniej jesteś skinnyfat. Warto
  • Odpowiedz
@drakan8: no ale TG nadal wysokie, więc zakładam że jeszcze ten tłuszcz trzewny masz i to on jest powodem wysokich TG, bo skoro prowadzisz redukcję to masz ujemny bilans i w takich warunkach nawet jedząc sam cukier przy prawidłowo pracującej wątrobie nie ma prawa być poniesionych TG.

Ergo to co pisałem. Wazac mało, mając m
BMI w normie, bez wdrożenia treningu siłowego na neutralnym bilansie żeby zacząć budować mięso, dalsze
  • Odpowiedz
@drakan8: warto dodać, że jeśli to nie pomoże to możliwe że tutaj geny są winne i dalsze wprowadzanie restrykcji nie przyniesie efektów. A wtedy fsrmskoterapia będzie wskazaną. Chyba że wierzysz szurom, którzy twierdzą że statyny są gorsze od przewlekle poniesionego ldl.
  • Odpowiedz