Czy są wśród was ludzie którzy planowali głosować na Sikorskiego w pierwszej turze, a teraz jak już nie może startować to zdecydujecie na głos dla Sławomira Mentzenza? #polityka #4konserwy #wybory #konfederacja
@Kielek96: Może mój stary, katol i konserwa, ale od zawsze trzymał za starą Platformą (Sikorski,Tusk,Schetyna ,stare solidaruchy itd), Rafałka raczej nie poprze w I turze, w II na pewno. 4 lata temu był w tym zaszczytnym gronie 2 %, które zagłosowało na Władka Kosiniaka-Kamysza xD
@Kielek96: Ja na Sikorskiego bym głosował w pierwszej turze, a tak to w pierwszej zgodnie z sumieniem (pewnie Hołownia), a dopiero w drugiej na mniejsze zło (Trzaskowskiego)
@Kielek96 Sikorski to wytrwany dyplomata i umiarkowany konserwatysta w stylu brytyjskim, tymczasem Mentzen ma wyraźne objawy zespołu Aspergera, niskie kompetencje społeczne oraz nie radzi sobie z wystąpieniami publicznymi oraz co najważniejsze wyuczone frazesy ekonomiczne, co pokazał w pamiętnej debacie z Petru Nawet nie ma podjazdu do Radka
@callver34 niska empatia, czarno-białe postrzeganie rzeczywistości, słabe rozumienie żartów i metafor, nadmierne i wybiórcze skupienie na danych i liczbach Nie trzeba być psychologiem, on ma wręcz książkowe objawy
Ja na Sikorskiego bym głosował w pierwszej turze, a tak to w pierwszej zgodnie z sumieniem (pewnie Hołownia), a dopiero w drugiej na mniejsze zło (Trzaskowskiego)
@PfefferWerfer: Czekaj, ostatnio twierdziłeś, że to ważne żeby żadna partia nie miała jednocześnie rządu i prezydenta. No chyba, ze chodzi o PO to wtedy nie?
Mentzen ma wyraźne objawy zespołu Aspergera, niskie kompetencje społeczne oraz nie radzi sobie z wystąpieniami publicznymi oraz co najważniejsze wyuczone frazesy ekonomiczne, co pokazał w pamiętnej debacie z Petru
@bad_sin: zastanawiam się jakim cudem pisowiec po 8 lat wałów pisu pisowiec może być tym "mniejszym złem". Szczególnie jak się wczytasz trochę o ich kandydacie.
Mentzen ma wyraźne objawy zespołu Aspergera, niskie kompetencje społeczne oraz nie radzi sobie z wystąpieniami publicznymi oraz co najważniejsze wyuczone frazesy ekonomiczne, co pokazał w pamiętnej debacie z Petru
@Mikson98: Chłop się wyrabia. Kiedyś jeszcze co kilka słów mocno przełykał ślinę.
@Kryspin013: bo pamiętam 8lat wałów PO, może zbyt młody jesteś i naiwny. Tusk też mial prezydenta i rząd swego czasu. Tak dobrze sobie radzili jako rządzący, że p------------i wszystkie kolejne wybory przez prawie 10lat. Wszyscy siebie warci.
@Kryspin013: bo pamiętam 8lat wałów PO, może zbyt młody jesteś i naiwny. Tusk też mial prezydenta i rząd swego czasu. Tak dobrze sobie radzili jako rządzący, że p------------i wszystkie kolejne wybory przez prawie 10lat.
Wszyscy siebie warci.
@bad_sin: chyba masz udar. Nie jestem fanem PO i w zasadzie marzą mi się socjaldemokraci z prawdziwego zdarzenia, a nie kolejny raz neoliberały u których wszyscy lobbują, ale serio masz jakąś
#polityka #4konserwy #wybory #konfederacja
Nawet nie ma podjazdu do Radka
@bad_sin: wut?
@Mikson98: co masz na myśli? nie to, że nie wierzę, ale nie oglądam jego wypowiedzi.
Nie trzeba być psychologiem, on ma wręcz książkowe objawy
@PfefferWerfer:
Czekaj, ostatnio twierdziłeś, że to ważne żeby żadna partia nie miała jednocześnie rządu i prezydenta.
No chyba, ze chodzi o PO to wtedy nie?
@Mikson98: jest też, i to dość ważne, idiotą
@LaurenceFass:
1) PO nie ma rządu - rządy są koalicyjne - TD i Lewica blokuje mnóstwo tematów (kredyt 0% czy
@bad_sin: zastanawiam się jakim cudem pisowiec po 8 lat wałów pisu pisowiec może być tym "mniejszym złem". Szczególnie jak się wczytasz trochę o ich kandydacie.
@Mikson98: Chłop się wyrabia. Kiedyś jeszcze co kilka słów mocno przełykał ślinę.
Wszyscy siebie warci.
@bad_sin: chyba masz udar. Nie jestem fanem PO i w zasadzie marzą mi się socjaldemokraci z prawdziwego zdarzenia, a nie kolejny raz neoliberały u których wszyscy lobbują, ale serio masz jakąś