Wpis z mikrobloga

#rower #trening

Chcę zakupić trenażer rowerowy i prawdopodobnie będzie to WAHOO KICKR Snap. Wykorzystywał bym go z aplikacją ZWIFT mam też zegarek gramina. Jak wygląda sprawa z zapisywaniem treningów na stravie/czy garmin connect? Da się wykonać trening w aplikacji i zapisać tetno i trasę w stravie?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piant: tak jak doradza mirek @pek0s: dołóż lepiej do tego podstawowego van rysela d100, bo cenowo jest bezkonkurencyjny na ten moment.
Ja kupiłem ostatnio Wahoo kickr core i doszedłem do wniosku, że chyba przesadziłem, bo:
1) Wahoo jest 2x droższy od tego van rysela
2) żadnym pro nie jestem (średnie wykręcam 25-27km/h), ale w kwestii Watów to: udało mi się wykręcić 1000W na 5s oraz max 500W na 30s, przy
  • Odpowiedz
  • 2
@leanback: @pek0s Dzięki za dobre rady, w sklepie Panowie odradzali mi van rysela ze względu na parametry.(jestem totalnym amatorem, moja średnia na dłuższej trasie to też 25km/h na gravelu a teraz pewnie i mniej bo w tym sezonie mało jeździłem). Zamawiam van rysela ;D
  • Odpowiedz
@piant: przy takich cenach DD nie ma sensu pchac sie w rolke:
- głośna,
- koło potrafi się ślizgać przy zmianie mocy,
- grzeje się, co ma wpływ na generowaną moc - zaczynasz interwał np. na 250W, po paru minutach robi się z tego np. 220W - mierzone pomiarem w korbie,
- mniej naturalne odczucia z jazdy.
  • Odpowiedz