Wpis z mikrobloga

"Szwajcaria wstrzymała eksport broni do Polski po tym jak część z 600 tys. amunicji trafiła na ukrainę".
Szkoda że np. do rosji nie przestaną eksportować, bo po inwazji na krym cały czas to robili i dzisiaj też xD rosyjskie pachołki

#ukraina #rosja #wojna
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szkoda że np. do rosji nie przestaną eksportować, bo po inwazji na krym cały czas to robili i dzisiaj też

@robertkk: daj dowód, że po 2022 eksportują b--ń do Rosji
  • Odpowiedz
  • 5
@Grooveer: po 2022 chcesz? W internecie masz info z kazdego roku ale jak chcesz po 2022 to masz

Switzerland Exports to Russia was US$2.88 Billion during 2023, according to the United Nations COMTRADE database on international trade.

Switzerland Exports of arms and ammunition, parts and accessories to Russia was US$445.3 Thousand during 2022
  • Odpowiedz
@robertkk: kraj budowany na zlocie wyrwanym (dosłownie) z żydowskich dziąseł. Przetrzymywać majątki nazistów im nigdy nie przeszkadzało ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@robertkk: kraj który się dorobił na przetapianiu złotych zębów żydów z obozów zagłady, zawsze troche gardziłem :P

aw shit kolega wyzej to samo napisal, well
  • Odpowiedz
@robertkk: Polska wiedziała jakie są zasady, prawo. Złamałeś kontrakt licz się z konsekwencjami. Nasi decydenci co przekazali uzbrojenie ze Szwajcarii Ukrainie (o ile doniesienie się potwierdzi) pod Trybunał Stanu. W wyniku tej głupiej decyzji Polaków, utracone jest źródło pozyskiwania amunicji, które służyło do obrony Polski.
  • Odpowiedz
Szwajcaria wstrzymała eksport broni do Polski po tym jak część z 600 tys. amunicji trafiła na ukrainę

@robertkk: a ja myślę, że to była celowa ustawka. Wyeksportowali stare z magazynu dali "bana" oni czyści a Polacy to i tak by dali to jest ok.
  • Odpowiedz