Aktywne Wpisy
arcxa +248
Jednym z wielkich zwycięstw wojny damsko-męskiej jest wmówienie kobiecej populacji, ze taniec na rurze jest w 100% dla sportu. Programowanie idzie tak głęboko, że baby same będą bronić tej formy rekreacji jak ktoś powie, że to tylko kręcenie tyłkiem, żeby faceci mogli popatrzeć.
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #

źródło: 628e38307f253
Pobierz
Owlosiaty-Dzik +270
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.

źródło: 479694853_1327925191653545_5385056484925285116_n
Pobierz
sobota, 23 listopada 2024
Świętego Klemensa I Papieża i Męczennika
III klasy | kolor czerwony
Wspomnienie Świętej Felicyty Męczennicy
Lekcja (Flp 3, 17-21; 4, 1-3)
Bracia: Naśladowcami moimi bądźcie i zapatrujcie się na tych, którzy tak postępują, jak tego w nas wzór macie. Bo wielu, o których często wam mówiłem (a i teraz ze łzami mówię), postępuje tak, jak nieprzyjaciele krzyża Chrystusowego: zguba jest ich końcem, bogiem ich jest brzuch, a chwałą — ubieganie się o rzeczy ziemskie w sromocie.
Ale co do nas, to my przebywamy w niebiesiech, skąd też Zbawiciela oczekujemy, Pana naszego Jezusa Chrystusa, który przemieni ciało naszego uniżenia i upodobni je do ciała jasności swojej tą mocą, którą też może poddać sobie wszystko. Przeto, bracia moi najdrożsi i ukochani, wesele moje i korono moja, w ten sposób trwajcie w Panu, najmilsi. Ewodię proszę, a od Syntyche domagam się, aby były jednomyślne w Panu. Proszę też i ciebie, wierny mój towarzyszu, pomagaj im, bo dla Ewangelii pracowały razem ze mną z Klemensem i z innymi pomocnikami moimi, których imiona są w księdze żywota.
Ewangelia (Mt 16, 13-19)
Onego czasu: Przyszedł Jezus w okolice Cezarei Filipowej i pytał uczniów swoich mówiąc: «Za kogo mają ludzie Syna Człowieczego?» A oni powiedzieli: «Jedni za Jana Chrzciciela, drudzy za Eliasza, a inni za Jeremiasza albo jednego z proroków».
Rzekł im Jezus: «A wy za kogo mię macie?» Odpowiadając Szymon Piotr rzekł: «Tyś jest Chrystus, Syn Boga żywego». A odpowiadając Jezus rzekł mu: «Błogosławionyś Szymonie Bar Jona, bo ciało i krew nie objawiły tobie, jeno Ojciec mój, który jest w niebiesiech. A ja ci powiadam, że ty jesteś Opoką, i na tej Opoce zbuduję Kościół mój i bramy piekielne nie zwyciężą go. I tobie dam klucze Królestwa Niebieskiego: a cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane i w niebiesiech; a cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane i w niebiesiech».
Ilustracja:
Autor nieznany – Święty Klemens I
chromolitografia na papierze, 1879
Biblioteca Comunale, Trydent, Włochy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz