Wpis z mikrobloga

Smartfon do 2000 złoty, zależy mi na dobrym aparacie, często korzystam z Twitcha więc żeby trochę trzymał na WiFi, nie potrzebuje jakiejś giga wydajności bo za bardzo nie mam planów na tym grać i żeby wytrzymał te 4 lata chociaż. Poprzedni miał też problem z przegrzewaniem się więc fajnie było by tego uniknąć.
Myślałem:
OnePlus Nord 4 5G (albo starsza 3)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G
Pixele wyglądają ciekawie i w fajnej wielkości ale kurde no dużo osób pisze o problemach z przegrzewaniem i bardzo średniawą baterią.
Ktos coś?

#smartfon #smartfony #telefony #android

Który smartfon?

• OnePlus Nord 4 5G 44.8% (13)
  • OnePlus Nord 3 5G 0% (0)
  • Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 13.8% (4)
  • Coś innego... 41.4% (12)

Oddanych głosów: 29

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@defaulttt: A czemu nie ios? Iphone 14 za 1999pln łapie sie w budżecie i nie jest najgorszym wyborem. Od jutra ma być dostępny w mm.
https://www.pepper.pl/promocje/iphone-14-128gb-w-media-markt-od-poniedzialku-za-1999-935640

Albo dozbierać 500-800zł i czekać na promocje op12 lub honor magic 6 pro. Oba były dostępne w przedziale 2500-2700, z gwarancją, tylko przy honorze mało osób skorzystało bo kod który obniżał cene o 200 euro miał działać do końca miesiąca ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
  • 0
@granulat_spozywczy: myślałem przez chwilę o iOS, brat jednak ma i w sumie szału nie robił. Nie mam też innych produktów jabłka a z tego co rozumiem z nimi działa najlepiej.
Wgl wziąłeś dałeś link do peppera i mi się przypomniało że xkom mi wysłał w newsletterze kod zniżkowy na 10% na wybrane gsm ( ͡° ͜ʖ ͡°) (ale za dużo ciekawego tam nie ma, no może
  • Odpowiedz
@defaulttt: Tzn w drugą strone, gorsza kompatybilność z windowsem wymuszona po to żeby kupić maca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cenowo wychodzi ok, ale jak w każdym budżetowym iphonie masz kompromis, ekran 60hz+mała bateria która skutkuje bardzo przecietnym sotem ale za to masz względnie kompaktowy telefon.
Jak widze wyparcie niektórych użytkowników jabłka to aż na śmiech zbiera, se żyjom w swojej bańce.
Ja siedze już chwile i
  • Odpowiedz