Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W ostatnim czasie jakoś strasznie dużo znajomych par się rozstało, w tym jedna taka, która ze sobą była chyba 30 lat. Mnie też dopadło, wieloletni związek... świstu świstu poszło w pisdu.
Powiedzieć, że jestem zdewastowana to nic nie powiedzieć. Myślałam raczej, że prędzej czeka nas ślub niż rozstanie. Ale widać prawdą jest to, że jeśli mężczyzna myśli o Tobie poważnie, w kategorii partnerki na całe życie, to prędzej niż później się oświadczy. Jeśli tego nie robi... . To znaczy, że nie myśli o kobiecie poważnie.
Nauczka dla mnie na przyszłość. Choć osobiście nie mam ochoty na żadne kontakty z mężczyznami.
I nie chodzi o to, że ślub jest mi koniecznie do szczęścia potrzebny, absolutnie. On też niczego nie gwarantuje. Ale jednak jest to pewnego rodzaju zobowiązanie, oficjalne. Umowa, której rozwiązanie wymaga czegoś więcej niż powiedzenie: pakuj rzeczy i zniknij z mojego życia.

Pewnego rodzaju standardem jest to, że mężczyzna po zostawieniu mnie, znajduje taką kobietę, z którą wkrótce bierze ślub. I były to często osoby, które deklarowały, że ślubu absolutnie nie chcą. Ok, było takich dwóch jegomościów, bo z dwoma byłam w związku przed, z kilkoma innymi chodziłam na randki, ale po 2-3 okazywało się, że z tej mąki chleba nie będzie. I obaj bardzo szybko dorobili się żon. Chyba w ogóle jest tak, że z mojej mąki chleba nie będzie.

Wprost nie mogę się doczekać kolejnej żony.
Wtedy strzelę sobie w łeb. Nie dlatego, że moim marzeniem jest biała sukienka. Ale dlatego, że będzie to oznaczało, że coś musi być ze mną totalnie nie tak, skoro wszyscy traktują mnie w ten sam sposób, jak przystanek. Piękne będą to statystyki 3 na 3.
Dosłownie poczuję się, wtedy wykorzystana i strzelę sobie w łeb.
Samobój wejdzie, wtedy aż miło. Nie z rozpaczy, nie z zazdrości, a z żalu nad swoją osobą. Bo będzie to znaczyło, że jestem zepsutym człowiekiem. Takim, którego nie da się naprawić.

#zwiazki #rozstanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kotdog: wyluzuj i poczytaj sobie pinkpill, otworzą Ci się oczy

- przypakuj na siłowni
- skup się na rozwoju kariery, lepsza kasa i status
- zachowuj się bardziej dominująco wśród znajomych, jak samica alfa

i wtedy chady będą same się zlatywać i błagać o ślub, inaczej będziesz dalej traktowana jako betamyszkomat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie ma sensu budować opinii o sobie na podstawie tego co inni mówią czy robią. Czy Ci faceci zadali sobie trud, żeby Ciebie poznać, odkryć, zrozumieć? Nie sądzę.

To oni są dla Ciebie przystankiem, gorzkim ale jednak celu jeszcze nie osiągnęłaś. Znałem taką historię, że chłopak umawiał się z różnymi dziewczynami, pierwsza go spławiła bo miał wykształcenie zawodowe, druga bo mało zarabiał, trzecie bo nie miał prawa jazdy. W
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, wykorzystują cię. Wyluzuj. Jeśli w trakcie związku nie widzisz zaangażowania, to szukaj od razu szukaj kogoś innego.

Twój aktualny partner który nie chce się z tobą ożenić marzy o kobiecie, z którą nie chciał się ożenić inny mężczyzna. Tak to działa. Jak nie widzisz zaangażowania, to znak że trzeba szukać dalej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

jeśli mężczyzna myśli o Tobie poważnie, w kategorii partnerki na całe życie, to prędzej niż później się oświadczy. Jeśli tego nie robi... . To znaczy, że nie myśli o kobiecie poważnie.

Święta prawda

To co piszesz później o ślubach, nie martw się tym, naprawdę. To może być przypadek, to może być manipulacja kobiety czy jakieś ultimatum (może ona naciskała a ty nie i ma ślub). Błagam cię, nie myśl o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
skrupulatna-artystka-50: Nie martw się kobieto, nie warto tracić życia na takich facetów. Wiem, że boli, ale przejdzie. Mnie też tak młodzieńcza „milosc" robiła w konia przez wiele lat, aż odeszłam i nawet nie próbował mnie zatrzymać. I to było wybawienie dla mnie, bo to zły człowiek był tak naprawdę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz