Wpis z mikrobloga

• 1
@czaari zależy, jak lubisz dania z pieca to się fryer. Z kolei jeśli średnio lubicie i umiecie gotować to lidlomix(a właściwie thermomix) to jednak jest przydatny cudak i w praktyce najczęściej u nas chodzi. Frytkownica pracuje jak na szybko kuraka chcemy czy coś. Ale zupy i jakieś sosy to idzie z TMa. Grilla używamy bardzo zadko. Głównie w sezonie.
  • Odpowiedz
  • 0
@czaari do tostów mamy opiekacz, raz na rok użyte. Air fryzjer ma mniejszą powierzchnię i chyba ze 2 tosty max obok siebie ułożysz. Na oprigrillu więcej wejdzie.
  • Odpowiedz
@czaari: Jako posiadacz Thermomixa i jego wieloletni użytkownik powiem, że od dwóch lat tenże grzeje ławkę (półkę) rezerwowych a na boisku grają Airfryer Cosori i InstantPot! Do kuchni to game changery! (Tylko nie kupować InstantPota z nakładką do pieczenia a'la airfryer)!
  • Odpowiedz
@czaari: Airfryer wydaje sie być praktyczniejszy, w sumie nie kosztuje tak wiele a ludzie sobie chwalą, na dwie osoby 10 litrow to az nadto, ty bierz airfryera a rozowa niech bierze lidlomixa i bedzie git ( ͡° ͜ʖ ͡°), a zamiast optigrila zwykly opiekacz z lidla wystarczy, głównie tam tosty robie. Do reszty airfryer lepszy. Ja gotuje w wiekszym nominale/gabarycie i pseudo lidlomix który posiadam( jakis
  • Odpowiedz
pytanie tylko jak to zrobi tosty

@czaari: źle zrobi, bo cechą dobrego airfryera jest mocny wiatrak, mi w dosyć budżetowym chleb lata po całym urządzeniu( ͡° ͜ʖ ͡°)
Airfryer to fajne urządzenie, bardzo często go używam. Grill też jest wporzo, ale kup sobie taki za 170zeta a nie 800, byle miał 2kW. One grzeją do 200°C, akurat żeby zrobić dwie p----i z kurczaka, zimioczki
  • Odpowiedz
@czaari: logika podpowiada airfryer ale najmniej go używałem z tych 3 gadżetów, bo jestem przyzwyczajony do piekarnika (z termoobiegiem), wychodzi podobnie, jedynie airfryer trochę szybciej wszystko zrobi bo się szybciej nagrzewa i nie trzeba się schylać ( ͡° ͜ʖ ͡°) no ale takie mam odczucia, być może z przyzwyczajenia
  • Odpowiedz
  • 0
@czaari: używałem Lidlomixa przez jakiś czas i mogę polecić. Niezłe przepisy. Najlepsza włoska pomidorowa zupa jaką jadłem i bardzo smaczne hinduskie jedzenie
  • Odpowiedz
@ShortyLookMean bo jak chcesz zrobić dwie potrawy to musisz czekać, aż jedna się skończy. Taniej podstawowego IP i AF kupić niż łączonego. Ale jak miejsce do składowania ograniczone i nie mieszasz typów potraw to combi też dobre.
  • Odpowiedz