Wpis z mikrobloga

@daria-wolynkiewicz: Ma delikatnie mówiąc specyficzny styl jak dla Mnie i to na pewno nie moja bajka, ale na pewno nie jest brzydka dziewczyną. Na realia tego programu to serio jest bardzo ładną kobietą, a do tego normalną bo fajne wrażenie robiła w gadce i podejściu przez cały sezon. Dalej trochę nie wierzę, że to Kermit spieprzył xD
  • Odpowiedz
@daria-wolynkiewicz: jak widze coś takiego, to zawsze się zastanawiam, czy kobiety robiące sobie takie rzęsy, nie widzą w lustrze, że to wygląda wręcz komicznie i groteskowo? zamiast zrobić sobie je o połowę krótsze, co wyglądałoby git i podkreśliłoby oczy, to nie, trzeba jebnąć coś, co wygląda totalnie nieproporcjonalnie, sztucznie i całkowicie absorbuje wzrok, odciągając uwagę od oczu. na serio nie ma innych możliwości i albo nie masz rzęs, albo doklejasz
  • Odpowiedz
@zdzichpolspzoo: można takie długie dokleić (w sensie przedłużyć?) Tak czy siak, nie widzą bo własnego gustu nie mają. Robią to co modne. A jak jesteś z biedniejszego województwa (ja jestem) to modne jest to co dostępne - kiepscy fryzjerzy, kiepskie kosmetyczki = tandeta. Może we Wrocławiu się wyrobi.
  • Odpowiedz
@zdzichpolspzoo: to jest tak, że można sobie zrobić subtelne rzęsy. Ale jak ktoś je robi ciągle to po dłuższym czasie się przyzwyczaja i potem chce bardziej widoczny efekt. Ja robię rzęsy raz na parę miesięcy i zawsze tylko 1do1 i niezbyt długie. A i tak różnica jest ogromna w porównaniu do moich naturalnych rzęs. I co idę do babki robić, to pyta czy tym razem byśmy nie zrobiły 2do1, a
  • Odpowiedz
I co idę do babki robić, to pyta czy tym razem byśmy nie zrobiły 2do1, a może 3 do 1. Także no, łatwo jest wpaść w takie błędne przekonanie, że trzeba robić coraz więcej i coraz bardziej widocznie. A jak się te rzęsy potem ściągnie to różnica jest tak ogromna, że się człowiek czuje, jakby w ogóle oczu nie miał.

@emma-jane: To brzmi tak, jakby te kosmetyczki były po prostu
  • Odpowiedz
@zdzichpolspzoo: może tak być :D plus każde większe objętości są oczywiście droższe, szybciej gorzej wyglądają, jak zaczynają wypadać, a jak już wypadną to kontrast jest taki, że wiele dziewczyn szybko leci na uzupełnienie.
Ja raz zrobiłam sobie jakieś inne niż zwykle i je potem sama wyrywałam, bo nie mogłam na to patrzeć. Ale no każdy ma inny gust.
  • Odpowiedz