Aktywne Wpisy

fsfdjf +8
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

@damianooo8: I dlatego jako "bog-obronca poeta-wojownik" swojej nacji za wszelkie próby czczenia "innych bogów" czyt. "utrate boskich wpływów na swoich wyznawców" robił masowe rozpierduchy a potem zmienił modus operandi i skupił się na energii pozytywnej jak miłośc, przyjaźń czy wybaczenie i przede wszystkim zaufanie kosztem wiary w socjotechnice swojego kultu, pomimo niezmiennej, ciaglej, omipotentnej natury?
Znaczy przejscie z energii meskiej w zenska i masowe
źródło: jerkass_gods_2
Pobierz@damianooo8: świadkowie jehowy twierdzą też że był doskonale wyszkolony w posługiwaniu się mieczem świetlnym w formie III "Soresu" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zreszta cala historia star wars pod pewnym katem to jedna wielka analogia, dekonstrukcja i pare innych rzeczy #pdk
źródło: zdjecie z aparatu
Pobierz@damianooo8: czyli Jahwe i YHWH to dwa różne byty czy co
źródło: zdjecie z biblioteki
PobierzDrobna dygresja, wszyscy 3 z wielkich religii monoteistycznych oczywiście w ramach 5 duchowego żywiołu życia i śmierci rościli sobie prawo do jedynej i nadrzędnej władzy nad "niewidzialnymi istotami" (ponownie temat do dowolnej interpretacji dla każdego) w ramach bycia "panem duchów" czy czegoś podobnego i ogolnie bycia przez to nieobecnymi / niewidzialnymi. Starozytni nadbogowie też ale aspekt
@Niebobrawny: to uczucie kiedy autysta typu jedno słowo - jedno znaczenie chwyta za Pismo Św. xD
Aż dziwne że wy sie nie posługujecie kodem binarnym, albo jakimś innym językiem sztucznym w którym faktycznie słowa nie zmieniają sensu w zależności od kontekstu, ani nie używa sie ich w niedosłownym znaczeniu.
Ps. PSALM 82 nawiązuje do politeizmu i pierw szydzi z niesprawiedliwych bóstw pogańskich, po czym