Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kyloe: Ciekawa sprawa, dużo mieszkań dużych (albo chociaż "takich większych" jest obecnie niejako marnowana w ten sposób, czyli przybywa pokoi/kurników, a ubywa mieszkań docelowych dla typowej rodziny.

Dużo deweloperów stawia też wyłącznie na małe mieszkania, gdyż jest za nie większa cena z metra...

@del855 jak dla mnie to problem ze znalezieniem czegoś sensownego będzie się pogłębiał, wszędzie k*rwa te kurniki inwestycyjne...
  • Odpowiedz
@kyloe: Szczerze mówiąc to całkiem niezły pomysł na mieszkanie studenckie, pomijając odklejkę cenową bo widać że mieszkanie nieskończone, ani drzwi ani aneksu kuchennego ani łazienki nie ma, a to kolejne grube tysiące. Wygląda jakby ktoś planował sobie zrobić z tego biznes i w połowie mu się kasa lub chęci skończyły. Chociaż nie dziwię się bo na 3 pokoje po 1000 zł to ROI mu ujemne wyjdzie przy tych cenach kredytu
  • Odpowiedz
  • 1
@ShortyLookMean pół roku mieszkałem z antresola, nigdy więcej. Każde pójście spać to były głębokie kalkulacje czy na pewno nie zachce mi się siku, na górze zbierała się wilgoć, wymiana pościeli to była jakaś masakra a sam materac wydawał się mieć własny mikroklimat. O dziwo ani razu nie spadłem z drabiny pomimo regularnego chodzenia spać pod wpływem xd
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: U mnie w bloku są 4 mieszkania >120m, w jednym mieszkam ja, drugie to pustostan kiszony od lat, a dwa pozostałe przerobione na kurniki na wynajem studentom . ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
dwa pozostałe przerobione na kurniki na wynajem studentom . ¯\(ツ)/¯

@Sithis: Mam nadzieję mireczku że z nimi nie sąsiadujesz. To musi być imprezowa masakra + jeszcze ciągła rotacja do tego
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Mam narożne, więc studentów z mojego piętra akurat nie słychać. Akustycznie to słyszę tylko sąsiada z dołu i jego dzieci gdy na siebie krzyczą. Idzie przez podłogę, więc może będzie się to dało to jakoś wygłuszyć podczas remontu.
  • Odpowiedz
@kyloe: niby mieszkanie 59 metry, a suma pomieszczeń daj 57,4... Przy takie cenie za metr to prawie 20 tys. różnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) I dziwne, że powierzchni antresol jeszcze nie doliczyli, mogliby krzyknąć dodatkowe 160 tys. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz