@PilotChemitrialsa: antix powinien dac rade, aczkolwiek zobacz czy nie rozszerzyc do maksa pamieci
czyli do 4gb - zawsze mozesz popytac, moze komus sie wala - mozliwe ze sam mam gdzies niepotrzebne kilka giga ddr3
Moj ubuntu na samej przegladarce zjada 3,5 gb aczkolwiek to pełnoprawne 24.04. Atnix ze swoja skrojoną przeglądarką powinien spożyć mniej. Może nawet 2gb starczy.
@PilotChemitrialsa: Nawet stary Ubutnu 18.04 wymaga 4GB RAMu. Z takim Ramem zostaje ci tylko Puppy Linux. Nie korzystałem i na pewno jest ograniczony. Ale pewnie przeglądarke ma, poczte sprawdzisz itd. Ewentualnie moglbys zainstlować Ubutnu 18.04 bez desktopa enviroment, a potem zainstlowac firefoxa + xorg. I bys odpalał firefox z konsoli.
(Fujitsu Esprimo Mobile D9510 P8700 2GB 160GB GM45 1280x800 15.4")
@Bpnn Mocno podstawowe funkcje. Coś napisać/wydrukować. Poczta. Jakieś radio.
czyli do 4gb - zawsze mozesz popytac, moze komus sie wala - mozliwe ze sam mam gdzies niepotrzebne kilka giga ddr3
Moj ubuntu na samej przegladarce zjada 3,5 gb aczkolwiek to pełnoprawne 24.04. Atnix ze swoja skrojoną przeglądarką powinien spożyć mniej. Może nawet 2gb starczy.
Zamiast gnome czy kde, to jakieś xfce po prostu
2. Bez 3-4 G nic nie pójdzie.
3. SSD.
@PilotChemitrialsa:
@9866666: Tzn? Gentoo to linux xd
Nawet stary Ubutnu 18.04 wymaga 4GB RAMu.
Z takim Ramem zostaje ci tylko Puppy Linux. Nie korzystałem i na pewno jest ograniczony. Ale pewnie przeglądarke ma, poczte sprawdzisz itd.
Ewentualnie moglbys zainstlować Ubutnu 18.04 bez desktopa enviroment, a potem zainstlowac firefoxa + xorg. I bys odpalał firefox z konsoli.