Aktywne Wpisy

enten +35
Nic tak nie cieszy jak bol d--y wysoko funkcjonujących alkoholików, ze ktoś im zakazuje kupienia flaszki po 22. A patrząc na to ze większość żabek zamyka sie o 23 to jest dosłownie zabranie im jednej godziny z dnia kiedy tego alkoholu nie będą mogli kupić.
A kwik taki jakby ich na dożywocie skazywali. Wolność upada Proszę Państwa. Komunizm wraca i zamordyzm bo przez godzine zakażą sprzedawania trucizny na mieście.
Ale się wiją,
A kwik taki jakby ich na dożywocie skazywali. Wolność upada Proszę Państwa. Komunizm wraca i zamordyzm bo przez godzine zakażą sprzedawania trucizny na mieście.
Ale się wiją,

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: Screenshot 2024-11-22 at 12-25-40 Budżet rolny na 2024 rok. Na co dokładnie będzie wydanych 78 4 mld zł
Pobierz1.Według Głównego Urzędu Statystycznego (GUS), wartość całej produkcji rolnej w Polsce wynosiła w ostatnich latach około 120–150 mld zł rocznie. W tej kwocie mieści się produkcja roślinna (zboża, warzywa, owoce) i zwierzęca (mięso, mleko, jaja).
2. mniej więcej 16,5 miliarda pochodzi z polskiego budżetu, a około 24 miliardy z funduszy unijnych. 2023r. Więc skąd info o 80 mld
Więc nie piehdol głupot :)
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Dziura w NFZ będzie zawsze: https://www.termedia.pl/mz/O-13-mld-zl-mniej-na-leczenie,49411.html
źródło: Screenshot 2024-11-22 at 12-41-10 Zdecydowana większość polskiej wołowiny trafia za granicę - eksport rośnie - Wieści Rolnicze
Pobierz33 grosze za ha na miesiąc za ubezpieczenie siebie żony i stada bękartów.
źródło: Screenshot 2024-11-22 at 12-46-02 Budżet rolny na 2024 rok. Na co dokładnie będzie wydanych 78 4 mld zł
PobierzNie blokuj ulic, nie żądaj ceł importowych, które uderzają w najbiedniejszych. Proste?
Gdzie ktoś żąda cen importowanych.
Nie muszę robić u Niemca bo osoby z możliwością moich rąk są witane na każdym zakładzie w tym kraju, dzięki czemu ludzie kłaniają mi się w pas. I stać mnie na zabawę w te rolnictwo ;)
A co do dopłaty czystego
@Choma_Brutus stać cię na zabawę w rolnictwo bo pasożytujesz i ciągniesz 80 mld zł rocznie z naszej kieszeni blokując biedocie, która ciebie utrzymuje dostęp do tańszej konkurencji zza granicy.
Swietny biznes "na pasożyta".
źródło: IMG_20240620_002450
PobierzBez tego rolnicy produkowaliby to co najbardziej się opłaca na wolnym rynku. Czyli np. biopaliwa, albo wysoko specjalizowane produkty na eksport.
Jak tak łatwo to sam zostań rolnikiem.
Ja co prawda odziedziczyłem po ojcu parę mln w ziemii i maszynach, ale ty też możesz hehe
źródło: kulczyki ze wsi
Pobierz