Wpis z mikrobloga

• 0
@Farmer_Joe @ujdzie a do tego zwift cog to trzeba mieć wykupionego zwifta i go używać? Ja bym chciał maksymalnie bez aplikacji, blututów jakichś cudów na kiju jak się da. Wsiąść, włączyć serial, kręcić - to mi potrzebne
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: żeby Zwift COG działał jak przerzutki musisz mieć Zwifta. Jeżeli nie masz, to działa to tylko w trybie ERG (czyli treningi tylko), ale wtedy to po prostu możesz założyć single speeda zębatkę zamiast kasety i chyba będzie podobnie.
  • Odpowiedz
@ujdzie nie do końca masz rację. Można użyć aplikacji QZ fitness i ona działa jako most pomiędzy zwift clickiem, a aplikacją do treningu. Potrzebujesz tylko tej apki i dodatkowego urządzenia(smartfon/tablet). Z powodzeniem używam coga na mywhoosh.
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: tak, to działa z Zwiftem, i polecam ze względu na masę fajnych aktywności, wyścigi, ustawki, ligi, treningi itp.
@ujdzie ymmm nie, nie ma jak założyć single speeda :D na cogu jest regulacja żeby łańcuch był idealnie w linii.
  • Odpowiedz
@micelangeloB: @ujdzie niestety z QZ fitness działa to dużo gorzej niż domyślna implementacja w Zwifcie, jest duże opóźnienie w zmianie biegów, często nie rejestruje wciśnięcia na clicku. Bardzo często się tez gubi jeśli zmieniasz biegi i jednocześnie zmienia się nachylenie w aplikacji. Więc niby da się to połączyć z innymi apkami ale to proteza. Nawet jak używałem tego w swifcie, ale z trenazerem którego cog domyślnie nie wspiera (kickr
  • Odpowiedz
@teryuu opóźnienie jest ale u mnie minimalne i zupełnie mi to nie przeszkadza. Nie gubi, nie myli się tylko czasem jak mocniej kliknę to występuje dwuklik ale to na początku miałem i już wyczułem.
  • Odpowiedz