Wpis z mikrobloga

#aws i trochę #programista15k

Ogarnąłem wczoraj prostą stroje www opartą na htmlu.
Dziś widzę, że zostało mi już nabite 0,50$ za Route53.

Z tego co czytałem koszty innych to trochę sporo mnie to będzie kosztować, praktycznie 1$ dziennie xD

Domenę kupiłem za 3$ na innym portalu, podpiąłem z niej tylko dnsy, skorzystałem z CloudFront jeszcze, bo ta strona bardzo kiepsko się ładowała i użyłem też SSL certyfikatu żeby strona była "bezpieczna"

Ktoś wie, gdzie popełniłem błąd? Normalnie około 1$ powinna kosztować strona miesięcznie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rynia: wejdz w cost explorera, zmień na pokazywanie "daily", usatw datę od wczoraj, posortuj po serwisie i będziesz widzial

za route 53 masz 0.5$ miesięcznie:
$0.50 per hosted zone per month for the first 25 hosted zones
  • Odpowiedz
Tak, użyłem clouda świadomie żeby mieć jakiekolwiek portfolio do CV, dzięki za wyjaśnienie

@Rynia: jako dev z cloudem od razu Ci powiem, że to jest g---o, a nie doświadczenie. Tylko realne biznesowe projekty się liczą. Nie zrobisz niczego poważnego, bo Cię budżet ogranicza.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Romska_Palo_Ul_Laputa ogólnie na tej stronie wrzucę projekty, które już zrobiłem, to trochę więcej niż sama strona, ale chcę mieć cokolwiek na stanowisko żeby widzieli, że się tym interesuje i poznałem temat
  • Odpowiedz
@Rynia: na azure masz hosting apek webowych za darmo - 1h pracy cpu dziennie. Zresztą, nawet 1usd dziennie to za mało by coś sensownie i bezpiecznie wystawić
  • Odpowiedz