Wpis z mikrobloga

Miraski,
Na stronie Centralnego Portu Komunikacyjnego pojawiły się informację o planach budowy stacji w Brzezinach.

Czy ktoś mógłby mi pomóc zrozumieć ten artykuł?

założono, że na stacji w Brzezinach będą się zatrzymywały pociągi kategorii AeroExpress relacji Warszawa – Łódź oraz pociągi RegioExpress relacji Skierniewice- Łódź i Łowicz – Łódź.

Czy ja dobrze rozumiem, że:

1) Pociągi KDP będą się zatrzymywać w Brzezinach?
2) Że po torach KDP będą jeździć składy łódzkiego ruchu podmiejskiego? A obecne połączenie Łódź-Zgierz-Głowno-Łowicz będzie miało alternatywę w postaci Łódź-Brzeziny-Łowicz, zaś połączenie Łódź-Koluszki-Skierniewice - alternatywę w postaci Łódź-Brzeziny-Skierniewice?

#cpk #kolej #lodz #brzeziny #skierniewice
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyżej wymienione połączenia będą jeszcze przedmiotem konsultacji z organizatorami przewozów pasażerskich.

@janek_: Na 99% nie będzie linii Łowicz - Łódź przez Brzeziny, bo nikt nie będzie tak jeździł. Zdecydowana większość ruchu na tej linii to pasażerowie dojeżdżający do pracy do Łodzi i jazda na około nikogo nie interesuje.
  • Odpowiedz
Że po torach KDP będą jeździć składy łódzkiego ruchu podmiejskiego?

@janek_: no nie wiem, to że zarówno KDP jak i ŁKA się zatrzymuje na tej samej stacji chyba nie musi oznaczać, że jadą po tych samych torach
  • Odpowiedz