Aktywne Wpisy
saintie +37
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
MyOwnWorstEnemy +58
Gram sobie po chyba 18 latach w Underground 2 i muszę przyznać, że nadal jest całkowicie grywalny i daje frajdę z jazdy. Przypominam gra z 2004 roku.
Plusy:
- soundtrack. Serio. Same klasyki,
- grafika i detale jak na swoje lata wyglądają świetnie,
- dużo różnych trybów wyścigów,
Plusy:
- soundtrack. Serio. Same klasyki,
- grafika i detale jak na swoje lata wyglądają świetnie,
- dużo różnych trybów wyścigów,
Przyznam, że brakuje mi trochę pomysłów, pomimo dość trywialnego założenia jakim jest "Uruchamianie komputera zdalnie", a dokładnie to ulepszenie tego mechanizmu, abym nie musiał tego robić z poziomu SSH i narzędzia dostępnego na samym mikrotiku.
- Zainstalowałem paczkę z ZeroTier (Stoję za podwójnym NAT'em w sieci ISP, a za adres publiczny nie mam zamiaru dopłacać + kwestia bezpieczeństwa), skonfigurowałem sieć i dodałem routing, bym mógł komunikować z adresami prywatnymi w sieci.
Nie działa :)
- Skonfigurowałem zaporę tak, by przekazywała ruch podany na port i adres routera w ZeroTier na adres unicastowy mojego komputera w sieci lokalnej (stały wpis w tablicy ARP); Następnie testowałem jak to wygląda z poziomu wireshark'a. Jak można było się domyśleć, to otrzymywałem te pakiety, tylko dziwne jest to, że jeżeli przekierowanie było na adres broadcastowy, to już nie byłem w stanie wyłapać tego ruchu.
- Majstrowałem nawet z tym, że jak wykryje ruch na adresie jakim dysponuje router w ZeroTier to aby wykonywał skrypt, który wykonuje to samo co ja robiłem ręcznie, czyli użycie narzędzie WOL dostępnym na mikrotiku. Przesiedziałem dobre dwie godziny szukając info w necie odnośnie tego jak można by taki skrypt wywoływać; nie wspominając tu o GPT xD.
Takie głupia sprawa a jak człowiekowi umie krwi napsuć. - Jeszcze chwila, a zainwestuje w inteligentne gniazdko XD
Tak z innej beczki - Sunshine to świetne rozwiązanie jako low latency RDP
mam tak u siebie zrobione