Wpis z mikrobloga

No k-----a mnie już bierze, @play_polska czemu tak s------------e #upc ? Miałem ponad 2 lata #upc, było wszystko ok, jak tylko przeszli pod Play to tego gówna nie idzie używać. No k---a, kilka razy dziennie "Network not available", chciałem sobie teraz pograć wieczorem to k---a dwukrotnie podczas meczu w ogóle rozlączyło neta, a jak już załapało to ping 500. I tak k---a prze godzinę.... Nie wspominając o WFH i k---a disconnectach podczas calli xDDDD K---a... router ten sam, światło, nowe osiedle, więc infratsruktura powinna być git. P------ę was @play_polska, umowa już od dawna bezterminowa, więc przechodzę do konkurencji. K---a XXI wiek a te debile nie potrafią zapewnić bezproblemowego dostępu do neta. Rant bo k---a mam już dosyć tych niedorozowjów
#upc #play #internet
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Endr3w: Nie zebym bronil. Ale na obecnym mieszkaniu mam UPC (no teraz play). 11 lat bedzie w styczniu. Zadnych problemow. Czy to przed przejeciem przez play czy po.
Moze to zalezy od regionu?
  • Odpowiedz
@Endr3w: No to powiem Ci ze ja nie narzekam. I jeszce raz - nie chce bronic czy reklamowac - mowie jak mam. Juz okolo 17 lat z UPC (teraz play) zero problemow.
  • Odpowiedz
11 lat bedzie w styczniu

@gorzki99: z UPC jestem już ze 20 lat, do przejęcia w tym czasie może były ze 3 awarie. Od momentu przejęcia przez Play, tylko w tym roku było ich już z 6. Raz nawet trafiło mi się 2 w ciągu 1 dnia.
  • Odpowiedz
@Endr3w @gorzki99 @pepedros wszystko to kwestia lokalizacji. Ja też nie narzekam na #upc #play .
Działa zgodnie z parametrami umowy. Być może wpływ na to ma instalacja kablowa i niski pakiet (300/25 i tv start czy coś podobnego). Wzbraniam się przed migracją w myśl zasady: działa-nie ruszaj.
  • Odpowiedz
@sztygar: Przez te 17 lat 7 bylo w jednym miescie a teraz konczy sie 10 w drugim. No to moze mam takie szczescie. A i co najlepsze... Ja mam jeszcze pierwszy modem jaki dostalem na tym adresie. jak kumpel to zobaczyl to sie za glowe zlapal :D

jestem ciekaw czy jak podejde do salonu play i powiem zeby wymienili to wymienia za free. Chociaz z drugiej strony to masz racje
  • Odpowiedz