Wpis z mikrobloga

30 ton – lista, lista przebojów oraz Wykop.pl łączą siły!
Przed wami głosowanie na najlepszego z najlepszych.
30 ton to program, który w latach '90 i '00 dla kogoś kto nie miał telewizji satelitarnej i internetu był muzycznym oknem na świat. Program opierał się na prezentacji 30 teledysków najpopularniejszych piosenek w Polsce w danym tygodniu. Zestawienie było tworzone na podstawie sprzedaży albumów, z których pochodził dany singel oraz popularności piosenek w stacjach radiowych. Piosenki były prezentowane w 30-sekundowych urywkach. W każdym odcinku w studio programu gościła osobistość z branży muzycznej. Prezentacja listy była przeplatana fragmentami wywiadu z tym artystą. Prezentowane były także informacje o najbliższych koncertach, a także najlepiej sprzedających się albumach w danych miastach w Polsce. Prowadzącym przez cały czas trwania programu był Dariusz Odija.

Na liście 30 ton kształtowwały się gusta muzyczne wielu wykopków, a sam program można określić jako kultowy. W jednym zestawieniu mogły spotkać się Jan Paweł II, Metallica i Britney Spears, jest to dla wielu z nas wspomnienie pięknych czasów, które już nigdy nie wrócą. Wspólnie, ten jeden raz możemy przenieść się w czasie i głosować na hity z tamtych lat!

W wykopowym głosowaniu, zmierzą się wszystkie pierwsze miejsca z lat 1995-2006, mamy więc 166 piosenek, które zostały połączone w losowe pary, a o tym kto wygra zdecydujecie wy. Rozpoczynamy bitwę hiciorów!

Tabela wyników (w nawiasach podana jest ilość tygodni, w których dany utwór zajmował pierwsze miejsce)

Najbliższa bitwa będzie osobnym wpisem! Tag do obserwowania - #30tonwykop

#muzyka #30ton #glupiewykopowezabawy #ankieta #pytanie
FuczaQ - 30 ton – lista, lista przebojów oraz Wykop.pl łączą siły!
Przed wami głosowa...

źródło: Untitled-1

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FuczaQ: ale super, jaram się już teraz! Jak ja uwielbiałam program 30 Ton... mam do niego ogromny sentyment i z przyjemnością będę obserwować rozwój tagu ()
  • Odpowiedz