Wpis z mikrobloga

#gielda jakie książki polecacie związane z gieldą. Przeczytałem tą od inwestomatu i mam jakieś pojęcie już, więc jaką z USA warto?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hfishman1: Żadnych. Zainwestuj w ETF Globalny i obserwuj. Po drodze się ucz jak to się tam porusza i nie rób nic głupiego typu kupowanie Bitcoina ani pojedynczych spółek. Minie 2 lata i zaczniesz rozumieć jak się będziesz interesował.
  • Odpowiedz
  • 0
@Filipterka25: mówię że inwestomat przeczytałem i już zacząłem coś inwestować. A najpierw zacząłem słuchać podcasty inwestomatu, więc czytając książkę już rozumiałem wszystko i od Iwucia też pełno podcastów przesłuchałem i w zasadzie podobna treść. Ale też chciałbym cześć kapitału przeznaczać na pojedyncze akcje i coś więcej się nauczyć.
  • Odpowiedz
@Hfishman1:
Wydziel sobie portfel nawet dzisiaj i zainwestuj mniejszą kwotę w jakąś losową stabilną spółkę, która ma Twoim zdaniem predyspozycje do wzrostów
  • Odpowiedz
@Hfishman1: Nie słuchaj tych co odradzają książki, tylko tam jest konkretna i łatwo przyswajalna wiedza na ten temat. Nie wiem czy bardziej chcesz inwestować i spekulować, dla tych pozycji nie ma to znaczenia. Obowiązkowo: Trader Vic, W transie inwestowania, Trader doskonały, Czarodzieje rynków, Strategie inwestycyjne o wysokim prawdopodobieństwie sukcesu, Analiza price action trendy. Poszerz to o książki z obszaru giełdowego który Cię interesuje, jak akcje poczytaj o akcjach i metodach
  • Odpowiedz