Aktywne Wpisy

Wiecie co jest patologią dzisiejszych czasów? #psychoterapia i wmawianie wszystkim, że potrzebują jakiejś terapii/gadania z Juleczką o swoich problemach. Nie zrozumcie mniej źle, terapia jest pomocna ale przeszliśmy od czasów kiedy w---a i teksty do chłopa "nie bądź p---ą" były jedyną formą pomocy do chwili obecnej gdy co drugi mój znajomy chodzi na terapię i jeszcze się tym chwali... XD żeby nie było - sam kilka razy w życiu korzystałem

jude_88 +266
tak wiec zapytam tutaj, co myslicie o kupnie WJ 4,7 badz WK 3,0 CRD za okolice 30 tysiecy glownie do jazdy na codzien po miescie + pomodzenia/pobawienia sie w terenie? ktos mial, moze cos powiedziec? ktorego wybrac?
#motoryzacja #samochody
pali sporo, jezdzi wolno, bulgocze ladnie na zrobionym wydechu. miejsca sporo, wykonanie jako takie, ale raczej nic nie brakuje w wyposazeniu. w terenie z qd2 miodzio, cuda wyczynia jak na terenowego suva. Obczaj filmik terenwizji:
https://www.youtube.com/watch?v=BXC_QNppxeA
jest filmik o WK jakis gdzie chłop zdecydowanie odradzal 4,7 i 5,7 V8 w WK co
to nie jest dobry pomysł. Bolączką obu jest instalacją elektryczna (to są wiekowe wozy, instalację zwyczajnie diabli biorą)-masz dosłownie kilometry przewodów w samej głównej wiązce, do tego dochodzi pierdyliard kabli od czujników. W 4.7PT nie ma się co zepsuć w teorii, w praktyce
XJ i ZJ odpuscilem bo to staruchy no i
@Podstarzaly_Mandalorianin: zaskoczykles mnie tym bardzo, ale wchodzac jako swiezak na rynek WJ, nie znajac starych-obecnych cen to widze sporo aut po 30k wystawionych. widocznie to sa egzemplarze ktore sprzedawcy "sprzedaja" a nie chca sprzedac, wiesz ocb. to w sumie dobra wiadmosc dla mnie, bo teoretycznie kupie i za 20k i mam 10k na serwis, tylko po tym co opowiadasz i co czytalem w
WJ - podobało mi się najbardziej, takie amerykańskie, ale jak silnik nie zadbany to szykuj się na kłopoty
WK - zajebiste, ale tylko z zewnątrz, środek straszny plastik
XJ - mały
ZJ - obecnie podoba mi się najbardziej, tylko szkoda że butla zabiera miejsce w bagażniku
Co łączy wszystkie, to
a mówisz ze miales podobna zagwodke, i co? ostatecznie nie kupiles nic? i to byl najlepszy wybór? :D
-auta zwyczajnie warte uwagi: edycje specjalne i rocznicowe: 60th Anniversary z 2001 roku (przy czym to mega trudny temat, bo kupę jest aut "ufarbowanych" odkąd polaczki odkryły że na aliexpress albo wish można kupić stosowne znaczki- coś jak seby naklejające sobie na swoje audiole znaczek rs) , Columbia z 2004 (6000 sztuk produkcji łącznie, mega trudny temat), pewnie znajdzie się jeszcze
Kluczykowanie, test evic i zegarów wiesz jak zrobić?
Masz tutaj listę podejrzanych vinów WJów (się kiedyś szukało po forach):
@abc3: ło panie dzięki, już się doedukowalem. kluczykowanie zeby P-błędy odczytać, super, a test evic i zegarow służy? sprawdzeni po prostu zegarow? (przytrzymanie resetu + przekrecenie kluczem)
biały zajebisty, cena z czapy ale szkoda że życie nie jest takie proste że po prostu by sie po niego pojechało i byłby idealny i koniec tematu xD ja tam mam 460km, raz już w
Przytrzymujesz oba przyciski i przekręcasz kluczyk w pozycję ON.
http://jeepnieci.pl/wj.html
źródło: Untitled-1
Pobierz1. wciskasz i przytrzymujesz jednocześnie oba przyciski na panelu klimatronika (a/c i obieg zamknięty). Trzymając kręcisz lewą gałką od regulacji temperatury zgodnie z ruchem wskazówek zegara o jeden "ząbek" (poczujesz pod ręką przeskok o jedno oczko potencjometru).
2. Jeśli będziesz trzymał oba przyciski wciśnięte to klimatronic zrobi selftest