Przez to, że doszło mi jeszcze więcej roboty niż zazwyczaj wywodziłem, że i tak jestem w plecy z projektami, i tak będę miał przekichane z klientami to wybrałem jedynie sensowne rozwiązanie. W-------m w Bieszcz… Berkshire. A że pogoda cały czas dobra to był to bardzo dobry wybór
@R2D2_z_Sosnowca u mnie 5 tysiecy akrow sie pali od dwoch/trzech tygodni. Dolaczylem do lokalnego fire department, mialem nadzieje ze tez pomoge przy lasach ale moja company jest przypisana do innych zadan. Generalnie polecam. Chyba ze nosisz brode bo kaza ci sie ogolic zeby aparat tlenowy dobrze do twarzy przylegal.
@cerbera wow. Nie wiedziałem że się zaangażowałeś. Byłem kilka razy w ostatnich tyg w NJ I widziałem te wszystkie znaki i ostrzeżenia. Widziałem też pożar w jednym z parków stanowych na granicy z NY od północy. Normalnie pierwszy raz się cieszę tak bardzo z deszczu. Siedziałem i patrzyłem na radar czy czasem znowu nas nie ominie.
@R2D2_z_Sosnowca ja tez sie ciesze, bo w niedawno bylismy statystycznie jakies 10" deszczu do tylu (na chwile obecna pewnie wiecej) Z drugiej strony cisne zeby na jednej budowie usunac sidewalk shed przed swietami i taka pogoda to bylo zbawienie.
@cerbera Tutaj latem mieliśmy lokalne powodzie, do tej pory niektóre mosty na małych drogach są zniszczone i trzeba jeździć objazdami. Dlatego pewnie w statystykach ten rok będzie normalny bo opady były potężne. Za to teraz to co się dzieje to nowość. Wyschły wszystkie mniejsze strumienie, stawy i sadzawki. Znam dobrze lasy i wiem gdzie nigdy nie dało się dojść bo było miękko a dziś chodzę jak po stole. Poziom w jeziorach
muszę przyznać, że te 250 dni słonecznych w roku jest niedocenianym wielkim plusem tego stanu
@R2D2_z_Sosnowca: większość stanów USA w porównaniu do takiej Polski jest mega nasłonecznione. Nawet te na północy gdzie zimy dużo surowsze niż u nas. Stany to mega słoneczny kraj.
@WarwaraBasia to prawda. Inna szerokość geograficzna. Ja jestem na północy USA a to szerokość Aten i Neapolu. Klimat inny bo prąd północnoatlantycki u nas jest zimny a u was ciepły. Gdyby było odwrotnie ja miałbym palmy a wy Syberię albo Alaskę
A że pogoda cały czas dobra to był to bardzo dobry wybór
Gunntown Passive Park and Nature Preserve, Naugatuck #connecticut +17C
#r2d2zwiedza #natura #usa
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNormalnie pierwszy raz się cieszę tak bardzo z deszczu. Siedziałem i patrzyłem na radar czy czasem znowu nas nie ominie.
@R2D2_z_Sosnowca: większość stanów USA w porównaniu do takiej Polski jest mega nasłonecznione. Nawet te na północy gdzie zimy dużo surowsze niż u nas. Stany to mega słoneczny kraj.