Wpis z mikrobloga

Przez to, że doszło mi jeszcze więcej roboty niż zazwyczaj wywodziłem, że i tak jestem w plecy z projektami, i tak będę miał przekichane z klientami to wybrałem jedynie sensowne rozwiązanie. W-------m w Bieszcz… Berkshire.
A że pogoda cały czas dobra to był to bardzo dobry wybór

Gunntown Passive Park and Nature Preserve, Naugatuck #connecticut +17C
#r2d2zwiedza #natura #usa
R2D2zSosnowca - Przez to, że doszło mi jeszcze więcej roboty niż zazwyczaj wywodziłem...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krystekw2 ja mieszkam w południowym Connecticut a zajmuję w zależności od zapotrzebowania albo architekturą albo interior design a jak mi się zaczyna nudzić to jeżdżę ciężarówką z meblami po Manhattanie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler nie ma żartów. Ja do kary dodałbym lepę na ucho. Nie padało od nie wiem kiedy. Kilka dużych pożarów już było. Ten ze zdjęcia obudził mnie w nocy bo słyszałem jak strzelają butle z gazem. Budynki pola golfowego, restauracji i paru innych poszły z dymem. Co chwilę śmigłowce gaśnicze latają po górach bo coś się jara. Taka trochę Kalifornia nam się zrobiła w tym roku z tym że Nowa Anglia
R2D2zSosnowca - @Hadolf_Itler nie ma żartów. Ja do kary dodałbym lepę na ucho. Nie pa...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@mnemonk z chęcią podzieliłbym się z wami. Myślę o was leżąc w listopadzie na plaży bez butów opalając się w pełnym słońcu. Wiem jak to doskwiera innym, nie tylko w Polsce bo choćby moim ludziom z Chicago gdzie jest prawie 200 dni słonecznych mniej niż tutaj XD
  • Odpowiedz
z tym że Nowa Anglia ma 60-90% lesistości

@R2D2_z_Sosnowca: Efekt wymarcia megafauny - w geologicznej historii ziemi te wszystkie mamuty, nosorożce włochate i inne leniwce olbrzymie rwały te wielkie drzewa żeby się podrapać czy zerwać gałęzie ze szczytu, a stada bizonów wędrowały jak gnu po sawannie i utrzymywały dolne piętro w ryzach. Weszli ludzie, wybili zwierzęta ale nie ogarnęli rolnictwa na czas i się okazało że w wielu miejscach rośnie
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer co ciekawe te tereny jeszcze 200 lat temu były w dużej mierze wykarczowane do zera. Są często przed parkami galerie ze zdjęciami jak to wyglądało w czasie kolonialnych. Pola poprzedzielane kamiennymi murkami i pojedyncze chatki farmerów. Na szczęście już w XIX wieku pojawili się wizjonerzy którzy postanowili wykupować te tereny i oddawać je naturze. Dzięki tym szacownym osobistościom dziś mogę łazić po krzakach
  • Odpowiedz