Wpis z mikrobloga

Mirki ktore graja w stalker 2 na series x, da sie grac? Tryb wydajnosci w miare lata? Bo mam preorder do odbioru w media expert kuzwa z platnoscia przy odbiorze i moge jeszcze nie odebrać xD #xboxseriesx #stalker2 #gry #xbox #stalker
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@needer wróciłem z roboty chwilę po 23 i odpaliłem na xsx, gra się super, trzyma wysoka ilość klatek, sterowanie i interfejs są bardzo przystępne. Próbowałem chwilę na trybie jakości ale szlag mnie trafia przy 30 lub mniej fps. Właśnie skończyłem i jutro będzie kontynuacja:D
  • Odpowiedz
@needer

Generalnie to zdążyłem ukończyć prolog i zrobić pierwsze zadanie poboczne i padłem 3 razy, więc nie jest tak kolorowo. Gra ma swoje specyficzne, wolne tempo, zupełnie odstające od współczesnych standardów (pozdrawiam kolegów od rocketjumpow 40km/h sprzed kilku postów pod tym tagiem xD) i w sumie to zwiastuje konieczność dobrego planowania i priorytetyzowania swoich zamiarów w tej grze, mi się chyba spodobało:) pomimo że nigdy nie wciągnęły mnie poprzednie części ale
  • Odpowiedz
@needer możliwość wpięcia klawiatury i myszki, to ogromny +

Gra w trybie wydajności utrzymuje płynny obraz, a sama grafika jak dla mnie i tak jest wspaniała - nie mówiąc o detalach

Mi jak narazie się podoba, jutro wolne, a ja od godziny wciąż wczuwam się w klimat Żony także nocka walona będzie fest
  • Odpowiedz
  • 2
@needer pograłem póki co trzy godziny i odczucia mam mocno mieszane - grafika jest generalnie słaba, a cała gra jest jakby trochę z przeszłości, co w sumie ma jakiś tam swój urok. Nie wiem, chyba za bardzo byłem na nią najarany :)
  • Odpowiedz
@needer: Optymalizacja nie istnieje, bug na bugu, grafika jedno wielki xD Pierwsze 2h są całkiem uroczę, tym dalej tym gorzej, sam się przekonasz lub nie.
  • Odpowiedz
@needer kontrast 50 jasność 50 gamma 46 i u mnie git, pobaw się jeszcze ustawieniami monitora. Ja myślałem że też mam za ciemno, ale w sumie ta gra chyba tak wygląda i generalnie to mi się to podoba, może się przyzwyczaisz, a może wypuszcza jeszcze jakaś łatkę która to poprawi, bo jest to faktycznie dość specyficzne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bezpardonowy_skunks właśnie, masz sRGB a ja mam ustawione rec709 czyli druga opcja i może to klucz dlaczego u mnie jest tak ciemno zaraz będę sprawdzał, dzięki :D na takich ustawieniach jak masz jest ok dla ciebie?
  • Odpowiedz