Wpis z mikrobloga

Cześć, szukamy backendowca TypeScript (Nest.js). Młody, dynamiczny zespół i te sprawy. Mała firma, bez agile i innego bullshitu.
Oferujemy 80-140zł/h, zależnie od umiejętności

Nasz stos:
- TypeScript (Node)
- Nest.js (w tym: express, bull, eventemitter2)
- PostgreSQL + ORM (Prisma / Drizzle)
- Redis
- GitHub, Linear, Discord, Postman

Chętnych zapraszam na PW ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programowanie #pracait #typescript #nestjs #nodejs #backend
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@dilven: Nesta lubię bo jest opinionated oraz daje fajne wzorce i integrację z dobrymi bibliotekami. Trochę javowy, ale da się przeżyć.
Z prismą miałem póki co więcej problemów niż z nestem, imho nie warto podążać za tym co jest najmodniejsze.
  • Odpowiedz
@Michaukso: a szczerze to tez nie jestem fanem prismy (jednak wiele osób lubi) i mam podobne doswiadczenia :D ale no co do nesta to akurat mam skrajnie negatywną opinie. Totalnie nie pasujący do świata JSa i tak jak mówisz javowy.
  • Odpowiedz
@dilven: Co konkretnie nie pasuje Ci w Neście do świata JS-owego? Jaką masz sensowną alternatywę, pozwalającą tworzyć w miarę ustandaryzowane aplikacje? Bo frameworki typu Express, czy Fastify załatwiają tylko routing i nic poza tym. A co potem? Wymyślamy koło na nowo?

Dla mnie podobieństwo do Javy nie jest zarzutem, bo większość aplikacji w dużych przedsiębiorstwach powstaje właśnie w oparciu o paradygmat obiektowy, związane z tym wzorce projektowe i frameworki typu
  • Odpowiedz
@burns: fastify lub express. Nie trzeba też wymyślać koła na nowo. Po to są biblioteki. Nestjs komplikuje rzeczy które mogłby być mega proste. Nie wiem jak jest teraz ale wprowadzenie dekoratorôw które nie były jeszcze dodane do JSa to nie był najlepszy pomysl. Każdy kto pisał class-validatory i ma jakąś wrażliwość w pisaniu typescript będzie płakał. Dodatkowo ten pamiętny stack nestjs i typeorm xD. Moim zdaniem ten framework wszedł do
  • Odpowiedz
@dilven: Nie będziemy rzeczywiście zaśmiecać autorowi wątku, ale absolutnie nie zgadzam się praktycznie z niczym co napisałeś. Ja nie przyszedłem ani z Javy, ani C#, ale potrafię docenić rzeczy, które te środowiska rozwiązują dobrze. W Node.js siedzę od wersji 10.x, czyli jakieś 10 lat. I uważam, że NestJS to najlepsze co w ostatnich latach powstało w tym ekosystemie. Owszem, jest daleki od doskonałości i sam mam pewne zastrzeżenia, ale zupełnie
  • Odpowiedz