Aktywne Wpisy

Jamniki2 +11
W poniedziałek pierwsza dywidenda od SCHD, 2 k usd xD i tak co trzy miesiące (co roku 10% więcej) jakby się uprzeć do można by już w-----ć palę i siedzieć w Tajlandii chyba co? Dobijemy do 15k zł miesięcznie i pomyślimy... bo na pokładzie dzieciak za 3 miesiące.
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat
ALL IN SCHD, jak będę przechodzić na emeryturę za pare lat, a mam już 27 wtedy jepq przymaksuję.
Na fotce niżej symulacja następnych lat
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-26 o 21.22.10
Pobierz
arturek98c +62
nie róbmy z aborcji najważniejszego tematu dla Polski i Polaków, bo to POwski as z rękawa do manipulowania kobiet, które nie znają się na polityce. A aborcji i tak nie wprowadzą, bo nie mieliby czego obiecywać
#kanalzero
#kanalzero

I wiem, że ani śniący ani smok ożywieniec nie są wcieleniem Beliara, bo Beliar jest najwyższym złym, bogiem wszelkiego zła, a bóstwa nie mają ciała.
Tak jak w chrześcijaństwie Bóg podzielił się na trójce świętą, tak Beliar jest Bogiem ojcem, jego synem jest bestia, które ma kilka wcieleń fizycznych (śniący, smok ożywieniec), a duchem jest powiedzmy duch, zew samego Beliara.
Czyli to jest tak, że Bóg tworzy bestię, a ta bestia jest wypełniana jego duchem/duszą, dzięki czemu może się pojawić w świecie śmiertelników i jest do bólu posłuszna bóstwu gdyż jest napędzana duchem Beliara.
I teraz uwaga- jeden akapit wyżej jest do poprawiania.
Sniący jest duchem Beliara z ciałem bestii utworzonej także przez Beliara, który został wygnany, ale sądzę, że beliar choć może tworzyć wiele swoich dusz to wykorzystał już tę istniejącą Śniącego, rozszczepił ją, ożywił truchło smoka i wszczepił ją w smoka.
Kurde sam nie wiem...
#gothic
(╯︵╰,)
Zresztą, to jest problem znacznie lepiej przemyślanych tytułów. W Morrowindzie Cyrodil to dżungla (wg książek i rozmów z NPCami), a w Oblivionie już klimat umiarkowany.